Авторът Дарина Проданова

Авторът на пиесата „Попитай ме утре: Надежда“ – Дарина Проданова, издаде първата си книга. „Минало недосънувано“ е името на дебютното произведение на младата писателка. Творбата съдържа четринайсет стихотворения, един разказ и две пиеси. Всички съчинения са писани след 2000-та година, в различни периоди на нейния имигрански живот в Чикаго. Оформлението на корицата и рисунките в книгата са дело на художникът Василен Васевски.
Дарина Проданова е родена в Бургас, през 1979 година. Завършва английска гимназия в родния си град, а през 1998 година емигрира в Америка. В Чикаго придобива специалност „Английска литература“ от North-western University, където в момента работи като администратор. Обича драматургията, музиката и литературата. Занимава се с куклен и любителски театър, писане и танци. Живее със семейството си в Чикаго.01

Корицата на книгата

„Доста години минаха, докато назряха тези идеи за книга. Благодаря от сърце на всички, които през годините неизменно са ме подкрепяли духовно и са ми помогнали да осъществя своите творчески планове! Всички вие сте „виновни“ за този малък успех, като най-големият виновник е съпругът ми Павлин Илиев“, написа в социалната мрежа Дари Проданова.
Всички желаещи да се запознаят отблизо със съчиненията на „Минало недосънувано“, могат да закупят книгата в културно-информационен център „Родина“ или в магазин „Малинчо“. Цената на книгата е само дванайсет долара. Освен книгата, Дари Проданова е направила и кратък, но много емоционален двайсетминутен филм за България, който отразява нестихващите емоции отпреди години.

Николай Василев, кореспндент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.