В столичното заведение „Силикон“, Българска Асоциация Минифутбол (БАМФ) връчи на Алексей Степанов наградата „Футболист на годината“. Признанието за победителя е огромно, защото отличието се дава, след съвместно гласуване на капитаните на отборите, участници във всички лиги в София.

„Щастлив и благодарен съм от признанието на своите противници на терена, каза Алексей Степанов. Благодаря за подкрепата на семейството и моите възпитаници в ДФК „Лъвчетата“.

Степанов получи наградата лично от президента на БАМФ – Лъчезар Паланков

През 2012 г. перничанинът се завърна от Кипър, където се подвизаваше в „Енад“ (Полис Хрисохус) и стана един от първите играчи, който се включи в новосъздадента БАМФ. Алексей е част от три отбора, в три различни лиги: ФК „Дантек“ – IT Championship, ФК „Малки страсти“ – Английска неделна лига и ФК „Голд Инс“ – Бизнес лига. За изминалата година Степанов получи още две награди: „Най-добър полузащитник“ в бизнес лигата и „Най-техничен състезател“ за Английска неделна лига. През лятото на миналия сезон, Степанов и съотборниците му от ФК „Малки страсти“, станаха шампиони на „Каменица Фен Купа“. Това им донесе екскурзия до Барселона и среща с легендите Лео Меси, Луис Суарес и Христо Стоичков.

Алексей (вторият от ляво на дясно)

Освен като футболист, Степанов се подвизава и като треньор в школата на ДФК „Лъвчетата“, където тренира деца родени 2004/05 г. Неговите възпитаници имат много успехи на българската и международната сцена.

Специалистът със своите възпитаници

Във футболната история на България, Степанов е вторият перничанин, след вратаря Владислав Стоянов, който печели награда „Футболист на годината“. Интересно е, че и двамта са юноши на „Металург“ (Перник), но в различни генерации. При мъжете Алексей Степанов е играл за „Миньор“ (Перник), „Миньор“ (Бобов дол), „Черноморец“ (Бургас), „Балкан“ (Ботевград) и „Витоша“ (Бистрица). На голям терен сърцатият футболист се славеше като безкомпромисен защитник. Много често той беше пускан от треньорите, като индивидуален пазач за обезличаване на най-дорбия играч от противниковия отбор. На малък терен, екснационалът по футзал, играе предимно като плеймекър в средата, но когато се наложи помага в защита и нападение.

Антония и Алексей

Алексей беше придружен от очарователната си съпругата Антония. Тя дълги години беше част от балета в „Шоуто на Слави“. В момента преподава модерни и латино танци на малки деца. Двамата имат две рожби син Боримир на пет години и дъщеричка Алина на две години. Запознават се един с друг като студенти в НСА „Васил Левски“.

Галерия снимки:

Семейство Степанови

      

Алексей (вторият клекнал от ляво) с гръцкия тим „Енад“ (Полис Хрисохус)

С екипа на „Балкан“ (Ботевград) срещу ЦСКА

Шампион на турнира „Каменица Фен Купа“

С екипа на „Черноморец“ (Бургас)

 

На турне в Румъния с Националния отбор по футзал

Алексей (първи ред, трети от дясно) с колегите от ДФК „Лъвчетата“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.