Местната американска преса също отдели подобаващо внимание на побратимяването между град Перник и предградието на Чикаго – Елк Гроув. Два от най-големите вестници във северозападните предградия на мегаполиса – „Журнал-Тропикс“ и „Дейли Хералд“, сложиха новината на първа страница.
И двата репортажа наблягат на това, че Перник е разположен на стратегическо място, в близост до българската столица София и се намира на главна магистрала, свързваща България със Сърбия, Гърция и Македония, както и че кметът Вяра Церовска иска да създаде централен индустриален парк в Перник, подобен на бизнес парка в Елк Гроув. Вестниците споменават, че бизнес компаниите в Перник са разпръснати навсякъде в града, за разлика от тези в Елк Гроув, където живущите и индустриалната зона са отделени една от друга.
Американската пресата напомня, че това е третото официално споразумение за приятелство и сътрудничество в 62-та годишна история на Елк Гроув. През 2000 г. Елк Гроув се побратимява със сицилиянския град Термини Имересе, а през 2015 г. с град Икстапа, Мексико.

Кметът г-жа Вяра Церовска и Генералният консул г-н Иван Анчев

Leave a Reply

Your email address will not be published.