За трети пореден път, единственият българин световен шампион в свободните боеве – Благой Иванов, защити титлата си във версия WSOF. Само 1:43 мин. бяха достатъчни за категоричната победа над претендента Шон Джордан във Верона, Ню Йорк.

Красимир Младенов, Глен Амадор, Благой Иванов, Родни Крислер, Димитър Матов

Американецът показа по-голяма активност в началото на мача, но Багата бързо разсея всякакви съмнения кой е исполинът в тежката категория. Юначният софиянец намери с ляво круше Джордан, който изгуби равновесие и получи втори ляв прав, като бе повален на земята. Последва канонада от удари в главата на съперника и за да спаси Джордан от по-сериозна травма, главният съдия спря мача.

„От както на бял свят се появи първородният ми син Александър, се бия за първи път. Тази победа е за него и съпругата ми Любина, както и за всички българи. На този етап оставам в WSOF“, коментира шампионът Благой Иванов.

В залата на казино „Търнинг Стоне“, която е с капацитет 4 000 души, имаше повече от 200 българи, предимно от Ню Йорк, Чикаго, Лас Вегас, Минесота и България. Освен родните фенове на Багата, имаше и много американци, които подкрепиха нашенеца. След триумфа, Иванов дълго време не беше оставен на мира от феновете, които се надпреварваха да се снимат с него и да му искат автограф.

Галерия снимки:

Вестник: „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.