Поредния футболен сезон в Премиер Сокър Лийг е вече история. Най-старият български клуб „Балкан“ направи феноменално представяне, завършвайки сезона с 13 победи, 4 равни мача и без нито една загуба. Постижение, което се случва за първи път в 15-годишната история на клуба. Безспорно най-голяма заслуга за страхотния сезон има играещият треньор Николай Димитров.

????????????????????????????????????

Играещият треньор Николай Димитров

В последния си мач от първенството в „бялата“ дивизия при над 30-годишните „Балкан“ завърши наравно 1:1 с основния си конкурент за титлата „Торино“. Голът за българите отбеляза бившият професионален футболист Росен Каптиев. В началото на втората част, той засече с глава центриране от дясно на Костадин Шилев и изравни резултата. В края на първото полувреме перуанците вкараха от пряк свободен удар. Веднага след попадението на българите централният защитник Евгени Руссу си изкара джурният червен картон.

01

Росен Каптиев бърза след изравнителният гол

Балканци е се разминаха на косъм от спечелването на първа титла в историята на клуба. Първите два тима завършиха с по 43 точки, но перуанците вдигнаха трофея с четири гола повече.
Надеждата за отличие остава в борбата за купата на лигата, която стартира тази събота. На Олимпик парк в Шамбург (игрище номер 3) от 4:30 часа следобяд „Балкан“ играе в четвъртфинален мач с „Висла“ 1927.

Галерия снимки:

 03

Евгени Руссу получи червен картон

04

Костадин Шилев

05

Танко Дяков

08

Борислав Балкански

06

Светослав Иванов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.