Най-старият български отбор в Чикаго – „Балкан“ 2001, срази с 6:1 шампиона на Средно-западните щати „Игълс“ 1940, на полуфинал за Купата, при над 30-годишните.
Опитният Васил Чирпанлиев откри резултата от пряк свободен удар. Голът му подейства мотивиращо за „Балкан“ и в рамките на двайсет минути, след много красиви и бързи контраатаки, балканци вече водеха с 4:0. Хеттрик отбеляза Васил Чирпанлиев, а веднъж се разписа Росен Каптиев. До края на първата част, две попадения добавиха съимениците Миро Манолов и Миро Николов.

Голмайсторът Мирослав Николов

След като си осигуриха повече от комфортна преднина в мача, българите доиграха срещата. Почетното попадение за поляците падна в края на двубоя.

„Много съм доволен от момчетата, всички играха доста концентрирани и мотивирани. Абсолютно всички 18 футболисти имат заслуга за победата. Очаквам да повторим силната си игра на финала в събота, всеки който желае да ни подкрепи е добре дошъл“, коментира играещият треньор на „Балкан“ – Стоян Трендафилов.

Тази събота (10-ти ноември), от 17:00 ч., на адрес: 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Балкан“ играе финал за купата с „Атлетико Торино“, в „червената“ дивизия. Победителят от двубоя ще се срещне на финал за Суперкупата с „Левски“ Чикаго.

Припомняме ви, че до този момент „Балкан“ е играл на шест финала за купата при над 30-годишните. През първите две години от своето съществуване – 2001 и 2002, българите губят съответветно с 1:0 и 2:1 от наситения с бразилци обединен отбор „Тим Чикаго“. Единственият успех за балканци е през 2004 г. срещу другия български тим „Славия“. Тогава след 0:0 в редовното време, мачът влиза в продължения и Антон Миленков вкарва златен гол за победата. Силен период за „Балкан“ е и през годините 2011, 2012 и 2013. През първите две посочени години, балканци са отстранени след изпълнението на дузпи от вечния съперник „България“ (бившата „Славия“). В редовното време мачовете завършват съответно 2:2 и 1:1. През 2013 г., на финала българите повеждат с 2:0, но допускат загуба с 3:2 от „Румъния“.

 Галерия снимки:

 

Момент от мача

Милен Милев

Костадин Леваков

 

Златан Буюклиев

Армандо Санчес

Васил Чирпанлиев се радва след своя хеттрик

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.