Най-старото българско дерби в чужбина, между отборите на „Балкан“ и „България“, завърши наравно 1:1 в „червената“ дивизия за над 30-годишни футболисти. В първенството на Премиерлигата, българските тимове не излъчиха победител, но направиха отлично съревнование.
През първото полувреме, борбата беше главно в центъра на терена и головите ситуации пред двете врати бяха рядкост. Първата част завърши без отбелязани голове.
С подновяването на играта, балканци упражниха натиск в половината на „България“, който даде резултат. Опитният Росен Каптиев намери от воле избита топка и с премерен удар от около 30 метра направи безпомощен вратаря Христо Христов за 1:0.

Голмайсторът Росен Каптиев в прегръдките на своите съотборници Костадин Шилев и Васил Чирпанлиев

Последва спад в играта на лъвовете, но играчите на „Балкан“ не успяха да се възползват от ситуацията и да увеличат преднината си. Така се стигана до средата на второто полувреме и като по учебник, ветеранът Теньо Минчев подхвана контраатака и подаде в центъра на бързоногия Мирослав Николов. Той напредна и отново през центъра намери Владимир Вукайлович. Сърбинът се освободи от защитник и стреля опасно. Вратарят на „Балкан“ – Руди Чачита Гонзалес, закачи топката, но тя продължи своя път и бавно влезе в мрежата за 1:1.

Голмайсторът Владимир Вукайлович (в средата)

Този резултат подейства мотивиращо и на двата отбора. До края на мача двайсет и двамата на терена сътвориха красиви отигравания с пропуски пред двете врати и всеки можеше да спечели трите точки.

„Стана хубав, здрав мач и двата отбора играха коректно. Благодаря на всички за показаното на терена. Хубав край на сезона и се надяваме на по-добро представяне за купата“, беше лаконичен играещият треньор на „Балкан“ – Стоян Трендафилов.

Играещият треньор на „Балкан“ – Стоян Трендафилов

„И двата отбора търсеха победата. Мачът беше равностоен и резултатът е справедлив с оглед показаното на терена. Ние играхме цял мач без смяна и чест прави на момчетата, че не се щадиха, а дадоха всичко от себе си. Тенденцията в последните мачове между двата отбора е срещите да преминават в духа на честната игра. От всичките години, през които го е имало това дерби, едва за втори път се случва с мачовете по между ни, да не се решава първото място“, беше категоричен треньорът на „България“ – Анатоли Вътев.

Треньорът на „България“ – Анатоли Вътев

В последния кръг от първенството, „България“ гостува на „Хорсебокс Юнайтед“. Мачът ще се изиграе на 06 октомври (събота), от 8:00 часа вечерта местно време, на адрес: Private Bank Fire Pitch, 3626 N Talman Ave, Chicago, IL 60618.
Най-старият български отбор „Балкан“ 2001 започва битката за купата на 20 октомври (събота) от 4:00 часа следобяд, на адрес: Glenbard East HS, 1014 South Main St, Lombard, IL 60148.

Галерия снимки:

Венцислав Календжиев

Опитният Веселин Пандоурски печели въздушен двубой

Теньо Минчев и Танко Дяков в спор за топката

Янко Ботев почерпи за новородения син Теодор Ботев

Вратарят Христо Христов

Добромир Пеев

Георги Бошнаков

Венцислав Динков

Ангел Баков

Мирослав Николов

Главният съдия в действие

Танко Дяков поздравява голмайстора Росен Каптиев

Армандо Санчес

Лаерт Бежко

Опитният Теньо Минчев

Веселин Пандоурски

Росен Каптиев

Владимир Вукайлович

Добромир Пеев

Мирослав Николов

Вратарят Руди Чачита Гонзалес

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.