През изминалата събота, „Балкан“ отнесе с 5:1 полския тим „Висла 1927“. Това се случи в мач от седми кръг, в първенството за над 30-годишни в „бялата“ дивизия. В 19-минута, капитанът Васил Чирпанлиев подаде изненадващ пас по лявото крило на Костадин Шилев, той напредна, премина вратаря и вкара за 1:0. След гола, „балканци“ продължиха да превъзхождат противника. Пропуски направиха Валентин Димитров и Емил Щерев. Домакините организираха две контраатаки, но ударите бяха отразени от Ники Димитров. В края на първата част, след изпълнение на корнер за българите, поляците организираха контраатака и успяха да изравнят резултата за 1:1.

10

Костадин Шилев

С подновяването на играта „Балкан“ оказа натиск. На два пъти Златан Буюклиев пропусна, а Костадин Шилев натресе греда. Все пак, дълго чаканият гол падна след удар от далеч и рикушет на Георги Георгиев за 2:1. Последва разиграване между младия Ивайло Кръстев и легендата Тони Тодоров, завършена с гол от последния за 3:1. Поляците имаха шанс да намалят, но Емил Щерев успя да изчисти от гол-линията. Последва атака по лявото крило Костадин Шилев центрира, Валентин Димитров намери с глава връхлитащия Любомир Иванов, който със силен удар от границата на наказателното поле оформи 4:1. Последното попадение за „Балкан“ вкара Мартин Минков, сам срещу вратаря за крайното 5:1. Играещият треньор – Николай Димитров, игра през целия мач с каска на главата, заради прекарано комоцио преди два кръга.

02

Играещият треньор Николай Димитров

„Поздравявам целия отбор за заслужената победа и желанието, което вложиха в мача. Този път успяхме да пречупим противника на този негостоприемен стадион. Това е първа победа от два сезона насам. Владеехме мача през цялото време. Първата част беше малко колеблива, но после бяхме концентрирани и категорични в завършващата фаза. Имаше леки спадове на моменти в играта, но това го отдавам най-вече на натрупания голов актив в наша полза. Направихме добър мач, след двуседмична почивка на отбора. Следващата седмица играем със същия съперник, но на нашия стадион, и се надявам да излезем отново с чест от двубоя. Благодаря на всички момчета“, каза след мача играещият треньор Николай Димитров.

03

Балканци поздравяват Георги Георгиев

Тази събота от 4:30 часа следобяд на адрес: 201 Weiland Rd, Buffalo Grove, IL 60089, „Балкан“ играе с „Викингите“.

Галерия снимки: 

04
Голмайсторът Любомир Иванов
05
Голмайсторът Тони Тодоров
06
Костадин Леваков
07
Валентин Димитров
08
Георги Поповски
09
Румен Стойчев
DSC_0052

Георги Георгиев

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.