„Балкан“ (Чикаго) постигна втора поредна победа, този път с минималното 1:0, в дербито с „България“. За първи път в своята история „балканци“ успяха да победят два пъти поред своя съперник във вечното дерби. Ценното попадение вкара Валентин Димитров – Бербатов, който освен, че по начина на игра наподобява играта на легендарният български футболист, но не отстъпва и по визия.
При дъждовно време и температури под 20 градуса по Целзий, мачът започна равностойно, предимно с много борба в центъра на терена. В средата на полувремето, при едно разбъркване пред вратата на „Балкан“, най-добре представящият се защитник – Веселин Пандоурски извади голям късмет. Той щеше да си отбележи автогол и само бързата реакция на колегата му Добромир Пеев, опази вратата суха, избивайки в корнер с помоща на горната греда. Пет минути по-късно „Балкан“ отговори с опасен удар на Любомир Иванов. Той беше оставен непокрит и топката мина на сантиметри от страничната греда.

03

Втората част не се различаваше от първата. Съперниците отново играеха предмно в центъра на терена и опитвайки се първо да се защитават, а след това да атакуват. При една атака на „Балкан“ по дясното крило, беше фаулиран Костадин Шилев. Лидерът Васил Чирпанлиев центрира, като по учебник и за добре пласираният Валентин Димитров – Бербатов, не остана нищо друго освен да разстреля от упор вратаря на „България“ за 1:0.

01

Въпреки гола последва смут в редиците на „Балкан“ и след груби грешки в защита Анатоли Вътев можеше да изравни, но стреля неточно. Десет минути преди края при една контраатака на „Балкан“ Борислав Балкански извде в коридор Костадин Шилев, но опитният Христо Христов излезе и затвори ъгъла. Непосредствено преди последния съдийски сигнал, Анатоли Вътев остана сам зад защитата, но ударът му излезе отново в аут.
Тази събота (08 октомври) от 4:30 часа следобяд на адрес: Redmon Park, Bensenville, 735 E Jefferson St, Bensenville, IL 60106, „Балкан“ гостува на основния си претендент за титлата „Торино“. Победитлеят от двубоя ще бъде новият шампион в „червената“ дивизия на ПСЛ за над 30-годишни.
По същото време в мач без значение за крайното класиране на адрес: Windemere Park, Elk Grove Village, 1780 Longboat Dr Elk Grove Village, IL 60007, „България“ гостува на „Търновия“.

Галерия снимки:

 02  04 05 dsc_0072 dsc_0322 dsc_0327 dsc_0423 dsc_0472

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.