Българският биатлонист Владимир Илиев спечели бронзов медал от европейското първенство в Отепя, Естония.

27-годишният състезател от Троян завърши трети в индивидуалния старт на 20 километра и завоюва първо отличие от континентален шампионат в кариерата си.

Досега най-доброто му класиране на европейско първенство беше шестото място в спринта в Осърбле през 2012 г.

Илиев имаше отлични шансове за европейската титла, след като премина без грешка в първите си две стрелби. В третата и четвъртата обаче направи по два пропуска и завърши на 1:31.2 мин. зад новия европейски шампион Алексей Волков.

26-годишният руснак сбърка два пъти в последната си стрелба и спечели убедително състезанието. Той взе първа европейска титла в тази дисциплина и общо пета след златните медали в преследването през 2010, 2011 и 2012 г. и в спринта през 2012 г.

Украинецът Сергей Семьонов направи четири грешки, но беше най-бърз в ски бягането и завърши втори на 1:05.1 мин. зад победителя.

Другата българска надежда за медал Красимир Анев също свали 16 от 20-те мишени и остана четвърти на 2:17.3 мин. от Волков.

Димитър Герджиков е 48-и със седем грешки, а Димитър Парталов е 62-и с пет пропуска. Точно сто биатлонисти взеха участие в състезанието.

Следващите стартове при мъжете са спринтът в събота от 14.00 часа, преследването в неделя от 14.00 часа и щафетата във вторник от 13.00 часа.

източник: dnevnik.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.