Тази събота, 18 ноември, в Лас Вегас ще се проведе „БългарияДа“, на която ще бъде връчена Купата на „Дан Колов“. Поводът е, че тази година се навършиха 125 години от рождението на големия българин, покорил Америка.
Събитието е по инициатива на Олимпийски клуб „Васил Левски“ Чикаго и е подкрепено от единствения българин световен шампион по ММА и съвременен наследник на Дан Колов – Благой Иванов.
Освен връчване на Купата на отбора победител, Багата ще се включи в сборния отбор по футбол на българи от Западния бряг (Лас Вегас, Лос Анджелис и Сан Франциско) срещу сънародници от Източния бряг (Чикаго, Детройт и Бостън).
По време на проявата, българите от двата бряга ще проведат инициатива за събиране на средства за подпомагане на каузата за изграждане на Музей на борбата в родното село Сенник на Дан Колов.
Мероприятието се провежда с помощта на: БГ Бистро – Лас Вегас, Мотоклуб „Хайдути“ – Чикаго и Варненската фирма за спортна екипировка „Мишо“.
Медийни партньори са: вестник „България“ в Чикаго, българският сайт chicago.bg и информационният лидер на Западния бряг – BulgariCA.com.

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.