Четирите отбора участници

Две победи и един равен мач бяха достатъчни на дебютанта “Бодрост” да вдигне трофея на Коледния турнир по минифутбол за “Българо-Македонската приятелска купа”.
“Бодрите” момчета откриха състезанието с престижно равенство 7:7, срещу миналогодишния шампион “Пирин”.
Хеттрик за “Бодрост” отбеляза Павел Славов. Два гола добави избраният за “Най-полезен играч (MVP)” на турнира Велиян Михалев, а по веднъж се разписаха Асен Василев и Валентин Димитров.

Иван Анчев награждава Велиян Михалев за MVP

За “орлетата” четири попадения отбеляза Стоян Трендафилов, а по един гол добавиха Николай Янев, Мигел Лопес и Александър Карабелски.
Във втория си мач, “Бодрост” срещна отпор от “Македония” само през първата част. На полувремето резултатът беше равен 3:3. През останалите 15 минути “бодрите” момчета се развихриха и стигнаха до категоричен успех с 10:4. Младата надежда Велиян Михалев отбеляза четири попадения, два гола вкара Валентин Димитров, а по един добавиха Павел Славов, Станислав Ангелов и Ангел Баков. Капитанът на “жълто-червените” Кире Митев си отбеляза автогол.
За македонците всичките четири попадения отбеляза избраният за “Най-добър нападател” – Мариян Тодоровски.

Иван Анчев награждава Мариян Тодоровски за „Най-добър нападател“

В последния с мач срещу първия шампион на турнира – “Миньор”, “бодрите” момчета използваха по най-добрия начин липсата на класен вратар в отбора на “чуковете”. След първите 15 минути, те се оттеглиха със значителна преднина с 8:3.
През втората част, “жълто-черните” увеличиха оборотите, но успяха да стигнат само до достойна загуба с 12:8.
По четири гола за престижната победата отбелязаха Велиян Михалев и Павел Славов. А по веднъж вкараха Валентин Димитров, Добромир Пеев, Станислав Ангелов и Петър Василев. Последният отбеляза най-красивия гол в надпреварата, след прехвърлящ удар от центъра с глава.

Петър Василев

За “Миньор” по два хеттрика вкараха Борислав Радев и Ивалин Гунчев. По един гол добавиха Теди Коларов и Михаил Киров. Двамата братя Иван и Велиян Михалеви играха един срещу друг и поради тази причина мачът беше още по-вълнуващ.

Велиян Михалев (Бодрост) и Иван Михалев (Миньор)

Асен Василев от „Бодрост“ е вторият играч, заедно с вратаря Христо Христов, който е ставал два пъти шампион на турнира с два различни отбора – с „Миньор“ през 2015 и сега с „Бодрост“.

Асен Василев

След загубата в първия двубой, “Македония” успя да извоюва две победи, които й стигнаха да се класира на второ място в крайното подреждане.
Македонците губеха на полувремето с 3:1 от “Миньор”, но след почивката успяха геройски да обърнат мача в своя полза за 5:3. Хеттрик за “Македония” отбеляза избраният за “Най-добър полузащитник” – Александър Косиванов, а по един гол добавиха Мариян Тодоровски и Кире Митев. За “чуковете” два гола вкара Михаил Киров, а един добави Пламен Пенев.

Александър Косиванов приема наградата за „Най-добър полузащитник“

В последния мач на турнира, „Македония“ разгроми с 12:5 „Пирин“. Шест гола за победата отбеляза Александър Косиванов, а Мариян Тодоровски добави четири. Един гол вкара Станойче Атанасов, а Благой Вълчев си отбеляза автогол. За „Пирин“ хеттрик вкара Мирослав Манолов, а по един добавиха Стоян Стойчев и Николай Янев. На полувремето резултатът беше 6:2 за „Македония“.
В мача за трето място „Пирин“ победи „Миньор“ с 4:2. На полувремто резултатът беше 1:2 за „Миньор“. Стоян Стойчев от „Пирин“ беше избран за „Най-добър защитник“ на турнира. „Миньор“ Чикаго грабна купата за „Честна игра“.

Стоян Стойчев – „Най-добър защитник“

Третият поред турнир за „Българо-Македонската приятелска купа“, беше организиран от Олимпийския клуб “Васил Левски” в Чикаго.

„Радвам се, че както в предишните две издания на турнира и сега се получиха оспорвани двубои. Поздравявам отбора на „Бодрост“ за страхотния дебют и спечелването на купата. Те се включиха в последния момент, защото отбора на „БГ Детройт“ се отказа от участие. От името на Борис, благодаря на всички, които се отзоваха и пуснаха средства в кутията, в негова подкрепа“, коментира главният организатор Николай Василев.

Николай Василев, Иван Анчев и Станислав Станимиров

Трофеите на победителите и индивидуалните награди на заслужилите връчиха Генералният консул на Р. България в Чикаго – Иван Анчев и вицепредседателят на Олимпийския клуб – Станислав Станимиров.

Галерия снимки:

„Бодрост“ – Шампион на турнира

Вицешампионите от „Македония“

Мартин Митев – „Най-добър вратар“

Велиян Михалев от „Миньор“ приема наградата за „Честна игра“ от Станислав Станимиров

Павел Славов приема Шампионския трофей

Станислав Станимиров връчва вицешампионската купа на Станойче Атанасов

Мирослав Манолов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.