Единственият български отбор при над 40-годишните „Ботев“ Чикаго загуби с 3:2 от „Румъния“ и отпадна от борбата за купата на лигата. До 20-минута северните ни съседи вкараха три гола, малко преди края на първата част „канарчетата“ се събудиха с попадение на Йордан Ничев за 3:1.

Голмайсторът Йордан Ничев

С подновяването на играта, в 61-минута, българите отбелязаха второ попадение за 3:2. Автор на гола стана Илиян Иванов. До края на срещата румънците получиха два червени картона за груби влизания и доиграха мача с 9 души. Въпреки численото превъзходство „жълто-черните“ се скъсаха да пропускат и неуспяха да обърнат резултата.

„Проспахме първите минути, отбор който е по-слаб от нас ни победи. Не можахме да се възползваме по най-добрия начин от изгонването на двамата румънци. Нападателите ни нямаха ден и се отличиха с много пропуски. Дадохме каквото можахме, но това е футбола“, коментира играещият треньор на „Ботев“ – Наско Иванов.

В първенството „Ботев“ завърши на третото място, на осем точки след първия „Джак Старс“, и на една точка след втория „Реал“ Уилмет.

Галерия снимки:

Румен Стойчев

Александър Александров

Светослав Иванов

Христо Паунов

Добрин Добриков

Светозар Самаров
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.