Единственият български отбор, при над 40-годишните – „Ботев“ Чикаго, постигна геройска победа с 2:0, над силния тим на „ДиПол“. Почти през целия мач, домакините от „ДиПол“ бяха по-активни, а българите играеха на контраатака. Петнадесет минути преди края на срещата, играещият треньор – Наско Иванов, извърши грубо нарушение в средата на терена, и беше изгонен с директен червен картон. Останали с десет души, „канарчетата“ се прибраха в своята половина и задружно отбиваха атаките на американците.

Жълто-черните се радват на първото попадение

Пет минути преди края на срещата, Ивайло Петков принуди двама играчи на „ДиПол“ да сгрешат на страничната линия и овладя топката. След това изведе Васил Чирпанлиев сам срещу противниковия страж. Опитният голмайстор излъга вратаря и отбеляза за 1:0. Шокът от полученото попадение при домакините беше видим. Рутинираният Димитър Дудин се възползва по най-добрия начин от объркването в редиците на съперника, и с изненадваща далечна стрелба вкара за 2:0, и отчая американците.

Димитър Дудин вдига победоностно ръце

„Поздравявам сърдечно момчетата за мъжката игра. За това, че с 10 души не се предадоха, стиснаха зъби и доказаха на себе си, че са добър отбор. Ако във всеки мач играем с такова желание, себераздаване и комбинативност, успехът е неизбежен“, коментира играещият треньор – Наско Иванов.

Галерия снимки:

Играещият треньор Наско Иванов

Йордан Ничев и Ивайло Петков

Теньо Минчев

Венцислав Динков

Светозар Самаров

Александър Александров

 

Илиян Иванов

Любомир Василев

Христо Христов

Румен Стойчев

Голмайсторът Димитър Дудин

Голмайсторът Васил Чирпанлиев

Радост след красивия гол на Димитър Дудин

Ивайло Петков чисти на сигурно

Стражът Христо Христов

Ивайло Петков печели въздушен двубой

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.