В меката на бокса щата Калифорния, САЩ – братята Тервел и Кубрат Пулеви, заявиха себе си и България. За пореден път най-добрите родни боксьори  в момента, развяха победоностно българските знамена. Двамата сътвориха поредния си успех, побеждавайки трудно, но достойно своите опоненти. 

Далеч от Родината Тервел Пулев развя гордо българския трибагреник

Бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев имаше тежката задача да се боксира срещу местния любимец Мич Уилямс. В шест рундов мач, Носителят на пояса на Европейския съюз, победи по точки американеца и постигна 13-та поредна победа на професионалния ринг. 

Тервел Пулев нанася десен прав на Мич Уилямс

На Тервел беше отнета една точка за нещо, което използваше и неговият противник, но Мич Уилямс, така и не бе санкциониран от рефера до края на мача, въпреки явно нечистата си игра с глава и удари след команда от рефера.

Тервел пред спешното отделение

След мача се оказа, че по време на битката, българинът е счупил палеца на лявата си ръката. Въпреки това под влияние на адреналина Тервел довърши мъжки боят и записа трета победа в САЩ. 

Кубрат Пулев вдига високо националния флаг

В главният двубой за вечерта претендентът за световната титла Кубрат Пулев победи в драматичен мач румънеца Богдан Дину. В четвъртия рунд Дину осъществи атака в продължение на около две минути, докато българинът се отбраняваше, както може.

Тежката хоризонтална и вертикална аркада

Така дойде и моментът в, който се отвори най-тежката аркада, която Кубрат е получавал в кариерата си. Кръвта се стичаше като река и дори пречеше на българския лъв, но това само го разяри. Той събра сили в следващите рундове и тръгна напред, а кулминацията дойде в седмия рунд, когато Кобрата прати съперника в нокаут.

Дину иска дисквалификация на Кубрат

Комична ситуация се получи, когато Дину се опитваше да изпроси дисквалификация на Кубрат, като обясняваше на съдията за нечисти удари, с които бил повален румънеца на пода.

За жалост на Богдан Дину, съдията го вдигна, след едноминутно допитване до лекаря. И тогава се случи още по-лошото, Кубрат се доближи до противника си и го повали отново със серия от брутални бомбени удари.

Кобрата отказа Дину в седмия рунд

В историческото събитие за нас българите, в което двамата наши представители, защитиха реномето си на едни от най-добрите в света, те събраха български имигранти от всички краища на Америка. Мощната българска подкрепа накара братята да признаят, че са се чувствали като у дома си.

Мощно „Българи юнаци“ огласяше залата

В публиката да подкрепят Тервел и Кубрат бяха единственият българин в UFC – Благой Иванов и единственият българин носител на Оскар – актьорът Димитър Маринов.

Когато българските спортисти побеждават, всички сме победители

Вечерта беше белязана и с шеговита, приятелска целувка, която щастливият победител Кубрат подари на американска репортерка, която го преследваше навсякъде за поредното интервю. А за удоволствието от целувката, свидетелства и фактът, че въпросната репортерка се присъедини към компанията на Тервел и Кубрат в лобито на хотела им в Коста Меса. Там на импровизиран купон
братята се насладиха на победите си, пред погледите на персонала, на хотела.

Снимки: Кубрат Пулев и Тервел Пулев/ фейсбук страници

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.