Клаудио Фриго връчва купата за второ място на капитана Христо Христов

01

„България“ – Финалист за купата 2015

„България“ изпусна да победи „Интернационал 1996“, на финала за купата на лигата, при над 30-годишните. „Юнаците“ владееха играта през целия мач и създадоха куп голови положения, но топката успя да влезе само веднъж, с автор Светозар Гюров. Централният защитник Зарко изкочи зад отбраната на съперника и вкара за 1:1. В началото, италианците поведоха с 1:0. Първото полувреме завърши наравно 1:1. С подновяването на играта, Венцислав Календжиев натресе горна греда. На следващата атака, Иван Драганов излезе сам срещу вратаря и не успя да го преодолее. Малко след това, голмайсторът Гюров опита самостоятелен пробив, но му липсваше завършващ удар. На дава пъти, Мирослав Стамболийски излизаше сам срещу вратаря, но ударът му отиваше право в ръцете на италианския вратар. Играещият треньор Светозар Самаров също опита удар от далеч, но отново право в ръцете на стража на „Интернационал“. Пет минути преди края, се потвърди правилото, че ако не вкараш ще ти вкарат, и италианците отбелязаха победното попадение, от пряк свободен удар.

09

Венцислав Календжиев с глава

„Благодаря на всички момчета за изиграния сезон. Доволен съм от всички. Хубаво щеше да е да спечелим и турнира за купата. За загубата няма вина абслоютно никой. За мен, загубихме по нелеп начин. Преди мача, помолих момчетата да са по-съсредоточени пред вратата на противника. Това е проблем на нашия отбор, създаваме положения, но не ги вкарваме. Във футбола има логика и като не вкараш пет чисти положения, ти вкарват. Трагедия от това няма да правим. Още веднъж благодаря на момчетата и спонсорът Стоян Младенов“, каза играещият старши треньор на „България“ – Светозар Самаров.

03

Голмайсторът Светозар Гюров – Зарко

„Важно е, че отборът е жив. Видя се, че загубихме нещастно. Надиграхме противника по всички правила на играта. Много съм доволен за всеотдайността и характера на момчетата през сезона, завършихме само с две загуби. Благодаря на тях и семействата им. Нека занапред да се включват по същия начин. Най-много благодарим на играещия треньор Светозар Самаров, които организираше отбора през целия сезон“, коментира масажистът на „България“ – Костадин Грозданов, който, в началото на сезона, не позволи отборът да се разпадне.

06

Спонсорът Стоян Младенов

В историята на лигата, „България“ има осем спечелени купи, пет под името „Славия“ през сезон 2003, 2005, 2006, 2007, 2009 и след смяна на спонсора, три под името „България“ през 2011, 2012, 2014.

  04

Иван Драганов05

Добрин Добриков

  08
Ивайло Атанасов над всички
Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.