„България“ победи трудно с 2:1 вечния съперник „Балкан“, в първото дерби за сезона, при над 30-годишните, в „червената“ дивизия на Премиерлигата. През първите 20 минути, „лъвовете“ бяха по-активния отбор на терена и логично поведоха с 1:0. Спонсорът Стоян Младенов майсторски изпълни ъглов удар от дясно и центрира топката на първа греда. Там най-съобразителен се оказа Ивайло Атанасов, който хитро вкара с глава. На следващата атака Танко Дяков проби по дясното крило, асистира на Ивайло Кръстев, който изравни резултата за 1:1. Малко преди края, Теньо Минчев стреля опасно, но топката срещна горна греда, тупна на земята и остави съмнения за гол.

Ударът на Теньо Минчев от далеч

С подновяването на играта, балканци можеха да поведат в резултата, но ударът с глава на Танко Дяков беше спасен по блестящ начин от вратаря Христо Христов. Малко след това, Ивайло Атанасов също стреля с глава и удари страничната греда. Пет минути преди края, Веселин Пандурски получи втори жълт картон и съответно червен за нарушение около палантерията на наказателното поле. Ударът на Васил Чирпанлиев беше премерен и от него последва корнер, след изпълнението на който младият рефер взе смело решение и свири дузпа за „България“. Спонсорът Стоян Младенов се нагърби с отговорността и отбеляза победния гол. Нервите на играещия треньор Николай Димитров не издържаха и заради разправии със съдиите, получи директен червен картон. Малко след това, в 88-та минута, мачът беше прекратен, при резултат 2:1 за „България“.
Този уикенд, заради националния празник на САЩ – „Memorial day“, няма да има кръг от първенството. В събота сутринта, от 10:00 АМ, в Busse Woods Park, на българския събор ще се състои турнир по минифутбол за купата на 75 г. НСА.

Галерия снимки:

Миг преди Ивайло Атанасов да отбележи с глава

Ивайло Атанасов нацели странична греда

Христо Христов със страхотен рефлекс

Голмайсторът Ивайло Кръстев

Въздушен двубой Валентин Димитров и Венцислав Календжиев

Теньо Минчев и Ивайло Кръстев в борба за първа топка

Георги Георгиев и Асен Василев в битка на втория етаж


Васил Чирпанлиев изпълнява пряк свободен удар

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.