izbor-jamov

Димитър Джамов поздравява за пети пореден път Валентин Йорданов

Валентин Йорданов бе преизбран за президент на Българската федерация по борба с абсолютно мнозинство. Той получи подкрепата на всички 100 делегати, които присъстваха на изборното събрание в комплекс „Диана“ в столицата. За олимпийския шампион, 7-кратен световен и 7 пъти европейски първенец, който е начело на централата от 1998 г., това ще е 5 мандат.

izbor-valo

Петър Киров (в дясно) и Георги Калчев (в средата) поздравяват новият стар президент

Другите двама претенденти за поста се оттеглиха. Димитър Джамов бе издигнат от клуб „Илия Павлов“, но получи само два гласа още при процедурата, с един повече от преди 5 г. и си направи самоотвод.
Кандидатурата на олимпийския, световен и европейски шампион Георги Мърков бе издигната от клуб „Левски“. Именитият ни борец джентълменски се оттегли, след като видя смазващата подкрепа на мнозинството към опонента му. izbor-murkov

Георги Мърков си направи самоотвод

„Благодаря на делегатите за доверието им към мен – каза Йорданов. –  Не обичам много да говоря. Но делата, които съм свършил красноречиво бяха изразени в цифри на това събрание.“

izbor-valo2
Валентин Йорданов ще има трима заместници, които ще отговарят съответно за класическата, свободната и женската борба. Те ще бъдат избрани на първото заседание на Управителния съвет, който ще е след турнира „Дан Колов – Никола Петров“ (24-26 април, зала „Христо Ботев“). По предложение на Младен Михалев управителният съвет вече ще е от 13 души, а не от 11, както бе досега. Членовете на управата бяха предложени от Валентин Йорданов, които бяха гласувани анблок. А те са: Гриша Ганчев, Младен Михалев, Никола Гергов, Валентин Гецов, Огнян Макавеев, Бисер Страхилов, Методи Пенев, Пламен Пенев, Тодор Ангелов, Евгени Стамов, Рахмат Сукра, Васил Сайменов и Валентин Йорданов влиза по право, като президент.izbor

100:0 гласа за Валентин Йорданов

Същевременно бяха направени промени в Устава на федерацията. Изборът на президент вече ще става на 4 г., а не както бе досега на 5. И тъй като старият устав и новите изменения се застъпват, следващото събрание би следвало да е след олимпиадата, но ако не бъде свикано извънреден форум сегашната управа на БФ Борба ще ръководи този спорт в следващите 4 г.
izbor-valo1
Освен това делегатите решиха генералният секретар на БФ Борба да не е непременно член на Управителния съвет, както бе досега.
Утвърдено бе и новото име на Международната федерация по борба, а именно Обединена световна борба (UWW). Гласуван бе и бюджетът за 2015 г., който ще е 2 608,080 лв.

Галерия снимки:

izbor-armen-gergov

Армен Назарян (в средата) и Николай Гергов (в дясно)

izbor-ceno

Цено Ценов

izbor-ganchev-mihalev

Гриша Ганчев (в ляво)

izbor-valo4

източник: bul-wrestling.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.