Най-новата инпресарска агенция в Чикаго – “Войводи”, с президент Константин Маринов, организира първото си събитие. “Войводи” представи на българската общност във ветровития град проф. д-р Антон Андонов – преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Събитието се състоя в залата на “The Health Cuisine”.

Благодарение на проф. д-р Андонов, уважилите събитието, разучиха многоoбразните, български, народни танци. 

“На всички, които дойдоха, много им хареса. И за в бъдеще целта на агенцията ще бъде същата, да утвърждаваме истинския български фолклор, ще каним и други интересни личности. С Антон Андонов сме съученици от хореографското училище и го поканих, защото много държах с него да открием първия семинар по разучаване и запазване на българското народно творчество в Северна Америка”, каза президентът на агенция “Войводи” – Константин Маринов.

Първото събитие на “Войводи” уважиха ръководителят на ансамбъл “Хоро” – Ирина Гочева, както и Галя Куо и съпругът й – китаецът Джон Куо.Те двамата са първите учители на българските хора с ансамбъл “Балкански игри”, който съществува вече повече от 35 години в Чикаго.

В-к “България”

Leave a Reply

Your email address will not be published.