Прави: П. Курил (финалист), И.Янев (3-то място)
Клекнали: М. Рангелов (шампион), Л. Джонсън
През изминалия уикенд се проведе първия турнир по тенис ML&F April Open 500 от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата се състои от поредица от турнири, от април до октомври, като най-добрите тенисисти през сезона ще бъдат поканени на заключителния „Masters“ на най-добрите в края на сезона.
В първата полуфинална среща Милен Рангелов се изправи срещу Иван Янев. Рангелов показа стабилна и концентрирана игра в първия сет и въпреки усилията на Янев, опитът на Рангелов си каза думата, като той затвори първия сет с 6:3. Във втория сет Рангелов заложи на по-добрата си физическа подготовка, повиши темпото на игра и безпроблемно затвори мача с 6:1 гейма. Във втория полуфинал се изправиха представителят на Чехия Петр Курил и дебютантът от САЩ Линдейл Джонсън. В първия сет чехът Курил успя да се наложи с 6:2. Във втория сет дебютантът Джонсън успя да се отпусне от напрежението и с атакуваща игра спечели сета с 6:1 и вкара мача в решителен мач тай-брейк до 10 точки. В мач тай-брейка отново по-опитният тенисист показа по-здрава психика и техническа стабилност, и чехът Курил се поздрави с полуфиналната победа с 10-6 точки.
Във финалната среща се изправиха Милен Рангелов и Петр Курил. В мач изпълнен с красиви отигравания, Рангелов наложи високо темпо в началото и успя да затвори първия сет с 6:1 гейма. В началото на втория сет, изправен на ръба на загубата, Курил даде всичко от себе си, за да остане в мача, но след продължителна битка, Рангелов наложи волята си и затвори мача с 6:3 и спечели титлата от турнира.
В мача за третото място българите се поздравиха с още една победа, след като младока Иван Янев успя да се наложи над американеца Линдейл Джонсън след продължителна двучасова битка с 6:2, 3:6, 10-8 в мач тай-брейк.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.