Шампионът М.Рангелов и финалистът И.Павлов

През изминалия уикенд се проведе ML&F September Masters 1000 турнир по тенис от международнaта веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour за ниво 4.5 & under. Веригата се състои от поредица от турнири от април до октомври, като най-добрите тенисисти ще завършат сезона със заключителния годинa Мастърс 1500 турнир.
На полуфиналите Милен Рангелов се изправи срещу първия поставен Mарек Малошек от Чехия. Рангелов започна мача на добро ниво,като се наложи безпроблемно с 6:2 гейма в първия сет. В началото на втория сет Малошек вработи на наложеното високо темпо от нашенеца,като игра равностойно до 3:3 гейма,когато Рангелов успя да повиши още нивото си на игра затварайки мача с 6:3 гейма.
Във другия полуфинал се изправиха другия наш представител на Илиан Павлов срещу другия представител на Чехия Лубос Прочазка. През първия сет действията на корта се диктуваха изяло от Павлов,като той безпроблемно затвори първия сет с 6:2. През втория сет Прочазка стабилизира играта си, като сета вървесхе геим за геим до 4:4,когато Павлов остана максимално стабилен,възползваики се от нчколко грешки на чеха и затварайки мача след 6:4 гейма.
В изцяло български финал се изправиха Милен Рангелов и Илиан Павлов. Финалът премина на високо ниво, като Рангелов игра стабилно през първия сет,налагайки се с 6:1 гейма,но през втория сет Павлов изчисти грешките в играта си, подобри атаката си и създаде не малко проблеми за по-рутинирания си противник с прецизни изпълнения от бекхенд с две ръце,като по този начин Павлов измъкна втория сет с 7:6 след тай-бреак. Финалния двубой трябваше да се реши в мач тай-брейк до 10 точки,кадето опита,физическата подготовка и техническата стабилност на Рангелов му помогнаха да се наложи безпроблемно с 10:1 точки, печелейки титлата на турнира.

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.