Българката Ева Георгиева е на първо място работеща майка. Има собствено студио за красота и център за професионално обучение в столицата. По образование е икономист с бакалавърска степен и магистър по Финансов мениджмънт от УНСС. Преди 18 месеца взима съдбоносно решение и влиза във фитнес риалитито Бодиконструктор – “Супер промяна 2”. Прави го, защото иска да подобри формата на краката си, но както казва народът: „Апетитът идва с яденето“. Днес тя е сбъднала и най-смелите си мечти, след като печели своята про карта в WBFF в Лoндон през ноември 2017 г.
Под зорките наставления на личния си треньор Кирил Танев, тя демонстрира класа, физика, вкус, женственост и впечатлява не само журито, но и цялата публика, на световната сцена, в зала „Арена О2“ на Английската столица.

Ева с персоналния си треньор Кирил Танев

Световната организация World Beauty Fitness and Fashion е запазена марка за фитнес, красота, мода, състезателен спорт, здраве и уелнес. WBFF е най – бързо развиващата се организация в индустрията на фитнеса и красотата, която създава уникални грандиозни събития. WBFF съревнованията главно в Северна Америка, а и по целия свят, предоставят сцена за развитие на най – добрите състезатели. Организацията е дом за някои от най – очарователните, обаятелни и красиви модели. WBFF събитията комбинират състезателен дух с красота пищност и шоу.
През месец май на миналата година в категория Уелнес, Ева печели сребърен медал на балканското първенство в Чачак, Сърбия. Тя и е първата българска шампионка в същата категория на държавното първенство на България през октомври месец на същата година.

Ева е първата държавна шампионка в категория Уелнес

– Здравей Ева, кое е любимото ти хоби?
– Фитнесът е с приоритет при моите хобита. Обичам животните, природата и книгите. Обичам да карам колело, а вече имам и книжка за мотор. Също така плувам, карам ски и се забавляваме с децата с различни спортове- баскетбол, волейбол каране на АТВ и др.
– Преди да се захванеш с фитнес моделство, занимавала ли си се с някакъв друг спорт?
– За мен фитнесът се превърна в начин на живот. До деветнайсетгодишна възраст играех баскетбол в „Левски“ София, но се контузих и получих лекарска забрана да продължа, да се състезавам.
– Как реши да се захванеш, нещо или някой те мотивира?
– Винаги съм искала да имам една много добра визия. Спортувала съм активно, но след здравословни проблеми, отдаденост в работата и майчинството не бях доволна от физическата си форма. С участието ми във фитнес реалитито на Бодиконструктор – „Супер промяна 2“, започна и моята промяна.
– Какво смятат твоите близки, подкрепят ли те в това начинание?
– Имам цялата подкрепа на моите близки и това ми помага да се справя с всичките си ангажименти – семейство, работа и фитнеса.
– Как успяваш да съчетаваш работата с тренировките и семейството?
– Аз съм на мнение, че когато човек иска нещо намира и начин! Въпрос на приоритети и много добра организация.
– Как мъжът ти възприема новото ти амплоа?
– Мъжът до мен се казва Смилен Мляков, той е един от най-добрите волейболисти в българското първенство. Също така е и най-голямата ми подкрепа, и като спортист ме разбира. Двамата имаме по един брак зад гърба си, аз имам син, а той две дъщери.

На тренировка

– Има ли други майки около теб, с които тренирате заедно?
– С моята промяна успях да мотивирам страшно много жени, познати и непознати, близки приятелки дори и клиентки. За мен е много удовлетворяващо, че разбират и не се страхуват от пътя, който им предстои да изминат щом са решили да подобрят и те своята визия. Показвам им, че една успяла и ангажирана жена може да се справи, стига да го иска. Най-хубавото нещо е пътят през времето на лична трансформация, освен крайния резултат емоциите и преживяванията са истинската есенция от него.
– Какъв съвет ще дадеш на майките, които са се заразили от личния ти пример?
– Да преследват мечтите си, да бъдат добър пример за децата си и да се съревновават единствено със себе си. Да бъдат целеустремени и да се наслаждават на всяка победа. Много често забравяме да се радваме на всекидневните постижения и да благодарим за възможностите, които имаме.
– Разкажи ни в какво се състои един твой ден?
– Обикновенно денят ми започва в 06.40 ч., с приготвяне на храна за мен и семейството ми. След това закарвам сина ми на училище, разхождам кучето, тренировка, работа и ако съм с двуразови тренировки пак тренирам, ако не – пазарувам. Когато се прибера, вечер късно обикновено, домакински задължения и всекидневното вечерно готвене, както и разходка на кучето. След това е време за последното хранене и сън. В почивните дни се опитваме, освен тренировките да отделим и време за някоя разходка.
– Нещо промени ли се в живота ти освен визията и това, че си още по заета?
– Може би нарастна вътрешната ми удовлетвореност.

На състезанието в Лондон, където печели про карта

– Как се озова на World beauty fitnes and fashion и вярваше ли, че ще спечелиш от първия път?
– Треньорът ми Кирил Танев ми спомена за WBFF, след първото ми състезание. За мен си беше някаква мечта. Подготвих се за това състезание, исках много да спечеля, но щях да се радвам дори само да ме забележат.
– В колко рунда преминава състезанието в твоята категория и как си намираш дизайнер?
– В моята категория състезанието е от два кръга: един с бански костюм и един с тоалет тип Виктория сикретс, или карнавала в Рио. При професионалистите ще е добре да работя с дизайнерите на WBFF, поради изискванията и критериите на федерацията.
– Към какво се стремиш от тук нататък, какви са мечтите ти?
– За мен разликата между мечта и цел е действието. Целта, свързана с фитнеса, е да изляза при професионалистите.
– Имаш ли спонсори, или се самофинансираш?
– Нямам спонсори и изцяло се самофинансирам, което ме затрудняна към този момент, и с участитието ми на професионална сцена ще ми е нужна подкрепа.
– На кого искаш да благодариш?
– Искам да благодаря на моите родители и близки за подкрепата и разбирането с което се отнасят към мен. На мъжът ми и треньорът ми, които ме мотивират и подкрепят безрезервно.

Галерия снимки:

     

На тренировка


Състезанието на WBFF в Лондон

Ева във вечерен тоалет

С треньора си Кирил Танев и собстеника на WBFF Paul Dillett

На тренировка

Сребърен медал на Балканското първенство

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.