За втори път, в рамките на няколко дни, най-старият немски тим „Швабен“ 1926, победи „Миньор“ Чикаго. След загубата за купата на щата, през миналата седмица с 4:2, сега „чуковете“ претърпяха нова загуба, отново като гост с 2:1. Сценарият на мача се разви подобно на предишния. С тази разлика, че през първите 15 минути, българите имаха четири чисти положения за гол, но пропиляха шансовете си и резултатът остана непроменен 0:0. Футболната максима, че когато не вкарваш, ще ти вкарат, проработи с пълна сила и до края на първата част, нашите инкасираха два гола пасив.

Голмайсторът Владимир Вукайелович

През вторите 45 минути, жълто-черните се разиграха, но отново куп пропуски белязаха мача. Единственото попадение за „Миньор“, след самостоятелен дрибъл и с помощта на страничната греда, отбеляза сърбинът Владимир Вукайелович.

Ветеранът Оливър Нювил, в игра срещу „Миньор“

През цялото второ полувреме, за „Швабен“ игра бившият немски национал Оливър Нювил. В момента, ветеранът се изявява като треньор по футбол на подрастващи. Припомняме ви, че Нювил има богата кариера като професионален футболист. С националния отбор на Германия има 69 мача и 10 гола, а като играч на „Байер Леверкузен“ има 165 мача и 42 гола.


Треньорът Емил Миланов

„Мачът се игра при много тежки условия, в най-голямата жега, 36 градуса по Целзий. Направихме две елементарни грешки и както в първия мач за купата, те вкараха първи и се успокоиха, а ние започнахме да се изнервяме. Второто полувреме имахме много възможности да отбележим, но шансът не беше на наша страна. До края на първенството има още много мачове, взимаме си поуки и продължаваме да се борим и да мечтаем“, коментира старши треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя (24 юни), от 5 ч. следобяд, на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с италианския „Интернационал“ 1996.

Галерия снимки:

Борислав Радев

Илия Ребреев

Капитанът Ивалин Гунчев

Анатоли Вътев

Стефан Неделев

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.