За втори път, почитателите на родния театър в Чикаго, имаха възможността да се насладят на впечатляващата игра на актьорите от Формация “Сцена без граници” и танцьорите от ансамбъл “Хоро”, които представиха спектакъла “Лодка в гората”, по текстове на Николай Хайтов. От самото начало на представлението, присъстващите в театралната зала към център “Магура”, бяха грабнати от завладяващата игра на младите актьори Радост Павлова (Гина) и Димитър Илчев (Марин).

Радост Павлова (Гина) и Димитър Илчев (Марин)

Танцьорите от ансамбъл “Хоро” – Петя и Слави, които се преобразяваха в ролите на Гина и Марин чрез своите танци, допринесоха  много за романтичния сюжет на спектакъла. Безспорно, главният виновник за професионалното изпълнение, на иначе самобитните артисти е режисьорът и актьор Емил Стоев. Освен идейните похвати в режисурата на цялостното представление, той майсторски изигра ролята си в дивия разказ “Мерак”. За край на спектакъла, всички заедно, артисти, организатори и публика, споделиха емоцията, като се хванаха ръка за ръка на кръшно, българско хоро.

Режисьорът Емил Стоев

“В момента наистина трудно намирам думи, защото вълнението от това, което видях, е много силно. Беше много истинско, много откровено и дълбоко. Това, което успяват да направят Формация “Сцена без граници” и всички, които са свързани с този проект е невероятно. От все сърце им пожелавам да са здрави и все така да влагат толкова много сърце във всичко, което правят, защото това се усеща. Благодаря им от сърце!”, изказа мнението си учителят по български език към център “Магура” – г-жа Бонка Георгиева.

Галерия снимки:

Петя Момчилова

Слави, начело на хорото

Радост Павлова

Димитър Илчев

Емил Стоев

Радост Павлова и Димитър Илчев

Слави и Петя

Зад кулисите

Надя, Петя, Радост и Валя

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.