В драматичен финал, „Левски“ (Чикаго) победи с 3:2 румънския тим „Оасу“. Така, за трети пореден път, вдигна купата в „бялата“ дивизия за над 30-годишни в Премиер Сокър Лийг. С това българите станаха първия отбор успял да стори това в неделната дивизия.

Румънците поведоха в резултата, но бившият играч на „Дунав“ (Русе) – Росен Каптиев, бързо върна интригата в мача, отбелязвайки за 1:1. Първата част завърши при този резултат. С подновяването на играта, „Оасу“ поведе за втори път в мача с 2:1. Десет минути по-късно, сърбинът Душан Обрадович изравни с топовен шут за 2:2. Малко след това, бившият играч на „Партизан“ – Владимир Вукайелович, направи пълен обрат, отбелязвайки за 3:2.

05

Голмайсторът Росен Каптиев получва поздравления

По правилник на Премиерлигата, всеки отбор, който успее да спечели три пъти поред Купата в съответната дивизия, я „пенсионира“. „Левски“ (Чикаго) е едва вторият отбор успял да стори това. През сезоните 2005/06/07 друг български отбор „Славия“, начело с Красимир Иванов-Къната, успява да строи същото, но в съботната (червена) дивизия за над 30-годишни. По традиция, носителите на Купите в двете дивизии за над 30-годишни, подобно на регламента в американските спортове, играят финал за Суперкупата.

03

Треньорът Пламен Бежански с Купата

„Стана много интересен мач, в който допуснахме грешки и бяхме наказани, но като цяло притежавахме повече топката и имахме повече положения от противника. Победихме един много добър отбор и трябва да сме горди с това. Затвърдихме мнението, че сме най-добрия отбор в цялата дивизия. Надявам се и последния мач да завършим с победа и това да се очертае като най-дорбрия сезон за нас“, коментира треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански – Газдата.

Тази неделя, „Левски“ играе финал за Суперкупата с носителя на Купата в „червената“ дивизия – „Торино“.

Галерия снимки:
02
Капитанът Александър Карабелски поема Купата

04
Единият от спонсорите на отбора Костадин Везьов със сина си

06
Голмайсторът Душан Обрадович (с опашката)
07
Владимир Вукайелович вкара победния гол (първият от дясно)
08
Танко Дяков над всички
09
Ивайло Иванов
10
Ценов и Каптиев в борба за топката

dsc_0251-2

Танко Дяков спори със съперник

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.