В първия си официален мач за сезон 2018, „Бодрост“ Чикаго победи с 4:3 силния полски тим „Царни Джасло“. На полувремето, българите губеха с 3:1, когато Петър Василев се превърна в златна резерва за „Бодрост“. След като влезна в игра, в началото на втората част, той отбеляза важен гол за 3:2 и поведе своите към обрат в мача. Десет минути по-късно, Миро Манолов беше спънат отзад във вратарското поле и съдията отсъди наказателен удар, който Пламен Пенев превърна в гол за 3:3. Пет минути преди края, бившият играч на „Локомотив“ Пловдив – Танко Дяков, изведе с дълъг пас по лявото крило Станислав Илиев, който напредна навътре в наказателното поле и отбеляза победния гол за 4:3. Първото попадение в мача за „Бодрост“ вкара Миро Манолов, с премерен удар в долния десен ъгъл.

Треньорите Ивайло Баташки (на преден план) и Александър Яновски

„Получи се добър мач, в който показахме характер и победихме един от най-добрите отбори в групата. Въпреки, че доста от момчетата бяха изморени, защото им беше втори мач. Също, в предсезонната подготовка не успяхме да изиграем нито една контролна среща. Надяваме се да продължим с победите и за напред“, коментира треньорът на „Бодрост“ – Александър Яновски.
„Мача започна с два гола пасив от съблекалнята, но духа на момчетата не падна и им благодаря за характера, който проявиха“, каза помощник-треньорът Ивайло Баташки.

Следващият мач на „Бодрост“ ще бъде срещу ФК „Легендите“ на 6 май (неделя), от 11:00 часа, сутринта, на адрес: Crown Point Sports Complex, 1313 E North St, Crown Point, IN, 46307.

Галерия снимки:

„Бодрост“ Чикаго

Мирослав Манолов

Голмайсторът Петър Василев миг преди да отбележи

Пламен Пенев вкара от дузпа

Танко Дяков

Вратарят Джон О’Конър

Голмайсторът Станислав Илиев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.