За първи път пред българска публика, актьорът Златомир Молдовански представи моноспектакъла „Допустимо ли е?“ („Is It Feasible?“), по разкази на Чудомир и Елин Пелин, в културно-информационен център „Магура“. Пиесата бе изиграна изцяло на английски език, чийто превод от български е направил самият актьор. Салонът бе пълен с българи и американци, които се забавляваха на представлението, носещо в себе си типичния хумор, характерен за нашия творец Чудомир.

Актьорът Златомир Молдовански

Златомир Молдовански е роден в град Пловдив, но израства в САЩ. Неговият творчески път започва още като дете в Пловдивския театър. Той е актьор и режисьор. Завършил е Бирмингамската консерватория по класически театър, с магистратура по актьорско майсторство, както и драматургия в Консерватория „Асоло“. Има бакалавърска степен по драматичен театър от Консерваторията в Синсинати. Той е член на актьорските съюзи на САЩ и Канада. Играл е на Театралния фестивал в Стратфорд, Онтарио, в Театър „Лукинглас“, Театър „Крийд“, Театър „Асоло“, Театър „Профайлс“, „Дрилинг Къмпани“, „Ню Стейдж Колектив“, както и в американския сериал „Madam Secretary“.

В края на октомври, Златомир Молдовански ще режисира пиесата на Александър Секулов „Няма ток за електрическия стол“, в чикагския театър „Тrap Door“.

Галерия снимки:

Момент от моноспектакъла

Генералният консул Иван Анчев аплодира актьора

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.