Отборът на македонската православна църквата „Св. Петър и Павел“ от Индиана, спечели футболния турнир на 44-я Църковно народен събор на Американо-Канадската Македонска православна Епархия. Във футболната надпревара се включиха осем отбора от съответните църкви: „Св. Петър и Павел“ – Индиана; „Св. Неделя“ Аякс – Канада; „Св. св. Кирил и Методий“ – Чикаго; „Св. Петка“ – Чикаго; „Св. Климент“ – Торонто, Канада; „Св. Климент“ Македонка – Торонто, Канада; „Св. Богородица“ – Детройт и „Св. Богородица“ от Кълъмбъс, Охайо.

Отборът към църквата „Св. св. Кирил и Методий“ в Чикаго – Вицешампион на турнира

Турнирът се проведе на футболното игрище в двора на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, намираща се в Willowbrook, IL, на елиминационен принцип.
На финала, отборът на „Св. Петър и Павел“ победи с 4:1 домакините от „Св. св. Кирил и Методий“. Преди това, на полуфиналите, първенците от „Св. Петър и Павел“ отстраниха отбора на църквата „Св. Богородица“ от Охайо с 5:0. В четвъртфиналния двубой, шампионите победиха с 2:0 „Св. Богородица“ от Детройт. Другият финалист “Св. св. Кирил и Методий“ победи с минималното 1:0 „Св. Неделя“ Аякс – Канада на полуфинала. В първия си мач, домакините победиха с 2:1 „Св. Климент“ Македонка – Торонто.

Отборът на църквата „Св. Неделя“ – Аякс от Канада

В първия ден на събора се изиграха общо шест футболни срещи, с които се определиха отборите за малкия и големия финал на другия ден. В спора за трето място, “Св. Неделя“ Аякс – Канада победи с 4:1 „Св. Богородица“ от Кълъмбъс, Охайо. Мачовете бяха с времетраене 2х30 минути. Главен съдия на полуфиналите и финалите беше Петър Милошевски.

Главният съдия Петър Милошевски

„Времето беше задушно, а финалът ни беше трети мач за два дни. Логичното се случи и младите момчета от Индиана ни победиха, да им е честито. Поздравявам и нашите момчета от Чикаго за достигането до финала“, коментира играещият треньор на домакините – Ване Котев.

Треньорът Ване Котев се ръкува със страничния съдия

В единия от дните на събора, рано сутринта, в „Carriage Greens Country Club“, се проведе и състезание по голф за любители. А двете вечери, в залата към църквата, се организираха забавления за по-младите. Специално от Австралия за събора пристигна певицата Татияна Лазаревска. Тя и оркестър “Маестрал и Андрей“ се погрижиха за доброто настроение на всички.

Галерия снимки:

  

 

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.