“Миньор” Чикаго постигна инфарктна победа с 6:5 над немския тим “Грийн Уайт” 1956 в зала. Първото попадение в мача отбеляза Борислав Радев, след прецизен удар от фал. Вторият гол вкара опитният Росен Каптиев.

Последва отпускане в редиците на “чуковете” и немците обърнаха резултата до 3:2. Отново голмайсторите Росен Каптиев и Борислав Радев се активизираха и след двойна комбинация Радев изравни за 3:3.

След самостоятелна акция по лявото крило гръкът Нико Михалопоулос, покачи на 4:3 в полза на “жълто-черните”. На следващата атака Боби Радев натресе странична греда.

Натискът продължи и след удар на Иван Михалев, вратаря изби топката, а дебютантът Денис Зейнели, можеше да отбележи, но беше изпреварен в спорна ситуация на ръба на непозволената игра от защитник. Сентенцията “Ако не вкараш, ще ти вкарат” проработи и противникът изравни за 4:4. Така първото 20-минутно полувреме завърши наравно. 

В средата на втората част, опитиният Ивалин Гунчев, излезе на позиция сам срещу вратаря и вкара за 5:4. “Грийн Уайт” отново изравни за 5:5. Пет минути преди края, опитният Мирослав Николов подхвана атака през центъра и подаде в дясно на Росен Каптиев, който намери дебютантът Ноа Давид, за последния остана само да насочи кожното кълбо в опразнената врата за крайното 6:5. 

“Започнахме добре, но понеже нямаме добра физическа подготовка, а и отсъстваха няколко от основните футболисти, се получи труден мач. В Европа този вид футбол го няма и все още се адаптираме. Надявам се, да спечелим първото място и да се качим в най-горната дивизия”, коментира след мача помощник-треньорът на “Миньор” Чикаго – Стефан Златев.

Тази неделя от 4:15 часа следобяд “Миньор” играе срещу “Кънекшън” 1997. Украйнците също, като “чуковете” имат две победи от два мача в актива си и са един от конкурентите за първото място. Двубоят ще се изиграе в комплекса “Одиум Експо Център”, намиращ се на адрес: 1033 North Villa Ave, Villa Park, IL 60181. 

Галерия снимки:

В-к “България”

Leave a Reply

Your email address will not be published.