Теньо Минчев (червен) и Стефан Неделев

02

Двата отбора преди срещата

Чикагските футболни привърженици на двата най-обичани български клуба „Левски“ и „ЦСКА“ дадоха пример за подражание. Наскоро сформираният „Национален клуб на привържениците на „Левски“ (София) в Северна Америка“ и „Чикаго Редс“ осъществиха съвместна инициатива за събиране на средства за бившия юношески национал Дарин Тодоров. В началото на 2010 г. Дарко пострада при катастрофа с диагноза черепно-мозъчна травма. През първата година, след инцидента той изпадна в будна кома. Благодарение на усилията на неговите родители и помощта на много хора, Дарко е близо да пълно оздравяване. В момента той и майка му Даниела са в Германия. Там Дарко се лекува с физиотерапия и локомат, които струват по 100 евро на ден.

05

Голмайсторът Асен Василев (вторият от ляво на дясно)

Феновете играха в благотворителен мач помежду си с интересни правила. Във всеки отбор имаше петима млади играчи, петима над 30-годишни, петима над 40-годишни, трима над 48-годишни и двама вратари. „Червените“ победиха с 1:0 „сините“, а двата отбора се разбраха този благотворителен мач в подкрепа на нуждаещите се, да стане традиция. Единственото попадение в мача вкара бившият юноша на ЦСКА – Асен Василев. Греда за „Левски“ тресна Васил Чирпанлиев, който беше най-опасния играч в „сините“ редици. В герой за „червените“ се превърна вратарят Николай Димитров, който хвана невероятни топки и запази вратата си суха. Главен съдия на мача беше бившият съдия от „А“-група – Валентин Рударски.

06

Вратарят Николай Димитров – герой за „червените“

Благородната кауза подкрепиха новият Генерален консул в Чикаго г-н Иван Анчев, легендарният български футболист Христо Стоичков, синът на Гунди – Андрей Аспарухов и дъщерята на Павел Панов – Изабела.

Всеки, който има възможност, може да подаде ръка на Дарко на следната дарителска сметка:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева – BG31UNCR70001519456109 – BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро – BG74UNCR70001519456111 – BIC: UNCRBGSF

Галерия снимки:

03

Васил Чирпанлиев
04

Над 48 г. – Димитър Атанасов (червен) и Пламен Бежански

  07

Венцислав Календжиев (червен) и Вилян Михалев

08

Главният съдия Валентин Рударски

09

Александър Александров

10

Членът на борда на НФКЛССА и играещ треньор на „сините“ – Йордан Ничев (в средата)
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.