Първият и за сега единствен отбор шампион на САЩ, при над 30-годишните от щата Илинойс – “Левски” Чикаго, вдигна Купата в “бялата” дивизия за 5-ти път. “Сините” победиха убедително с 6:1 полския тим “Иглопол”. В трети пореден мач, синята девятка Мирослав Манолов отбеляза нови 4-ри гола за успеха, а две попадения добави Танко Дяков. На полувремето резултатът беше 2:0 за българите.

Фамозният Мирослав Манолов

“Благодаря от сърце за помощта на съпругата ми Радост, играещият треньор Ивайло Баташки и всички момчета, че липсата ми на финала не се усети и отборът победи. Така трябва да бъде. Независимо от липсата на някой играч или ръководител, “Левски” трябва да продължава, да жъне успехи”, коментира основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Капитанът Стефан Златев предава Купата на играещия треньор Ивайло Баташки

Тази събота (09 ноември), от 2:00 ч. на игрище номер 1, на Олимпик Парк, в предградието на Чикаго – Шамбург, ще се изиграе финалът за Суперкупата. За втора поредена година, в официален мач, един срещу друг, ще се изправят два български отбора. Спечелилият Купата в “бялата” дивизия – “Левски” Чикаго и победителят в “червената” група – “Балкан”. През миналата година, двата отбора завършиха 1:1 в редовното време. При дузпите, късметът беше на страната на “Балкан”, където вратарят Николай Димитров се превърна в легенда, спасявайки единадесетметровия удар на бившия национал на Черна Гора – Бато Радонич.

„Синя“ радост след поредния гол

Припомняме ви, че „сините“ са първият отбор успял, по правилата на лигата, да пенсьонира Суперкупата от първия път, след три поредни успеха, през сезоните: 2014; 2015 и 2016 г. Оттогава този трофей им се изплъзва. В предстоящия финал за Суперкупата, “Левски” ще търси реванш.

Галерия снимки:

Голмайсторът Танко Дяков
Българите се радват след гол
Капитанът Стефан Златев
Топнападателят Миро Манолов
Мартин Чекъров
Ивалин Гунчев
Мирослав Николов
От ляво на дясно: капитанът Стефан Златев, ветеранът Костадин Везьов и централният защитник Георги Николов
Йордан Иванов
Бившият национал на Мексико – Едер Патино
Асен Василев
Децата се радват на българската победа
Опитният Росен Каптиев целува поредния завоюван трофей
Купата е Синя
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.