„Левски“ (Чикаго) 2014 стартира сезона на открито с контролен мач. „Сините“ загубиха приятелската среща с най-стария украински тим в САЩ – „Лайънс“ 1955. Мачът се игра в три полувремена по 30 минути, през изминалата неделна вечер в предградието на Чикаго – Бенсенвил. Главен съдия на двубоя беше българинът Йордан Ничев.

04

Легионерът Габриел Димитреску

В средата на първата част, новото попълнение в защита – Стоян Стойчев, си отбеляза ефектен автогол. През втората част се получи конфузна ситуация, когато при отлична „синя“ голова атака, прожекторите на стадиона угаснаха и тя не беше довършена. Сякаш 10-те минути необходими, за да се възстанови осветлението на стадиона, сковаха краката на българите и те получиха втори гол с подновяването на играта.

03
Евгени Михайлов скача за първа топка

През третата част, превъзходството на младите украинци и умората при българските ветерани беше очевидна. Пет минути след началото на третата част, играч на противника извърши нарушение в центъра на терена срещу Милен Милев. За съжаление, главният съдия не можа да види хубаво ситуацията и остана безмълвен. Получи се добра контраатака на противника с числено превъзходство и българите извадиха за трети път кълбото от мрежата. Левскарите поискаха обяснение от рефера, но изглежда попадението прекърши силите и волята на нашите за по-добро представяне в контролата. Украинските „лъвове“ се състезават в отворената група на Метролигата. Българите играят в бялата дивизия на Премиерлигата при над 30-годишните.

05

Момент от мача

„Резултатът не отговаря на показаното на терена от двата отбора. Ние не сме си правили илюзии и знаехме, че е по-вероятно да загубим, но сякаш всички техни по-сериозни атаки завършваха с гол, а нас късмета ни подминаваше всеки път. Има и такива мачове, хубаво е, че това беше само приятелска среща. Ще се опитаме да изиграем повече контролни мачове със силни противници като този, за да си видим най-добре грешките и да ги изчистим до началото на сезона. През зимата не сме играли на закрито и това се видя на терена. По-младия противник ни пресираше добре, бяха по-бързи от нас, особено в третата част, когато се изморихме и ни вкараха цели четири попадения. Въпреки това, видях голямо желание в момчетата, особено в новите попълнения. Разиграхме добри комбинации в атака, но противниковият вратар спаси всичко. Като индивидуални качества, защитниците се представиха добре, но имат нужда от време, за да се стиковат. С всеки изминал мач ще подобряваме играта си. Съдията не е виновен за третия гол, той не може да види всичко, нямаше странични съдии“, коментира старши-треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански – Газдата.

02

Треньорът Пламен Бежански (в средата)

Тази неделя, от 9:30 ч., сутринта, на Ривер парк, намирщ се на адрес: 3030 W. Argyle St. Chicago, IL, 60625, „Левски“ (над 30-годишни) играе контрола с младия марокански тим „Грийн бойс“ (Чикаго).

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.