Многократният медалист от големи първенства по класическа борба за ветерани – Любомир Ламбов, стана шампион на САЩ в категория до 76 кг., във възрастова група „Е“. 64-годишният Ламбов спечели титлата в Лас Вегас, от името на „Чикаго рестлинг клуб“. На финала, юначният българин победи бивш медалист от Олимпийски игри. Освен в класическия стил, Любо Ламбов се бори и в свободния стил, където спечели бронзов медал.

Шампионът с трофея

Радвам се за успеха, но в същото време съм разочарован от решението на световната федерация да сложи праг от 60-годишна възраст за ветерани. Обмислям да пратя петиция срещу ограничението, за да мога да участвам на световното в Пловдив тази година. Използвам възможността да благодаря на г-н Гриша Ганчев за финансовата подкрепа, която ми оказа миналата година за първенството на планетата във Финландия“, коментира живеещият в Чикаго – Любо Ламбов.

Любомир Ламбов със създателя на „Българската торба“ Иван Иванов

На националното първенство в хотел-казино „Саут Пойнт“, за първа година имаше рекордните 26 тепиха, разпределени в три зали. На състезанието участие взеха всички възрастови групи от двата пола, в двата стила борба – класическа и свободна.


Любо Ламбов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.