В пети кръг от майсторската група в първенството на Метролигата, „Миньор“ Чикаго и шампионът „Хеленик“ 2008 извъртяха нулево равенство. При необичайно студено и ветровито време за сезона, двата отбора не успяха да излъчат победител, но оставиха отлични впечатления с играта си.

Иван Драголов

„Имахме добри положения за реализиране на гол. Може би не ни достигна малко спокойствие и увереност, но от началото на сезона това ни е най-силния мач. Отборът го видях в много добра светлина, играхме компактно, добре се подсигурявахме. Имахме добри контраатаки, но нямахме късмет да вкараме. Противопоставихме се успешно на „Хеленик“, дори на моменти играхме по-добре от тях . Сега е важно да се съсредоточим мач за мач, хубаво е, че сме в челото и не даваме на другите отбори да се откъснат. Знаем слабите страни на следващия ни съперник „Юнайтед Сърбс“, надявам се да успеем, да ги изненадаме. Целата е накрая на шампионата да завършими на по-горно място от миналата година“, коментира старши треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорите Стефан Златев и Емил Миланов

Тази неделя (10 юни) от 5 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ приема най-силния сръбски отбор – „Юнайтед Сърбс“ 1972.

Капитанът Благой Вълчев

Междувременно стана ясно часа и датата на срещата за осминафиналния мач от турнира за купата на щата Илинойс с немския „Швабен“ 1926. Другата седмица на 13 юни (сряда) вечерта от 7:30 часа вечерта на адрес: Schwaben Center, 201 Weiland Rd, Buffalo Grove 60089, „Миньор“ гостува на немците.

Галерия снимки:

    

Борислав Радев игре с глава

Светлозар Гюров

Ивалин Гунчев скача за висока топка


Мариано Ацеведо

Илия Ребреев

Феновете на „Миньор“ не се уплашиха от студеното време

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.