Стефан Златев центрираDSC_0124
В сряда вечер „Миньор“ (Чикаго) загуби с 0:5 контролната си среща срещу хърватския тим „Адриа“ 1959. „Миньорци“ се изправят за втори път срещу този съперник. През 2013 година на същия стадион, в южната част на Чикаго, те загубиха с 4:0 финала за купата на щата Илинойс. В рамките на няколко дни, „чуковете“ играха с двата най-титулувани полупрофесионални отбори в САЩ – „Швабен“ 1926 за първенство и „Адриа“ 1959. Българите загубиха и двата мача с голяма разлика, но пък се докоснаха до нивото, към което се стремят. Хърватите, за които е играл португалският легендарен футболист – Еузебио, решиха мача още в първата част с четири попадения. През второто полувреме „винкелите “ играха по-добре и логично допуснаха само едно попадение от статично положение.

DSC_0084
„Според мен направихме добра тренировка с един много силен съперник, който явно ни превъзхожда. Още повече, че половината от основните състезатели в нашия отбор не присъстваха по обясними причини. Много е трудно да окомплектоваме състав, който да се притовопостави по-успешно. Според мен, специално през второто полувреме, момчетата се опитаха да направят нещо по-различно от това, което са свикнали и се получи не лоша картина, така че трябва да имаме оптимизъм“, каза старши-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев.

04

Цветан Йончев дава напътствия

В събота, ден преди втори кръг от първенството, от 09:00 часа сутринта, при дъждовно и ветровито време, треньорът Цветан Йончев проведе тонизираща тренировка. В началото игрчите загряха, след това направиха упражнения по тройки. В едната половина на игрището, защитниците се опитваха да изнесат постепенно топката с пасове във всички страни. В края, тренировката завърши с двустранна игра. Старши-треньорът Цветан Йончев се включи активно във всички упражнения.
Тази неделя, от пет часа следобяд, „Миньор“ ще играе с другия немски отбор в групата „Грийн-Лайт 1956“. Мачът ще се проведе на адрес: Chaparral Stadium, College Rd, Glen Ellyn, Illinois.

Галерия снимки:
02
Асен Василев
03
Евгени Михайлов
DSC_0042
Георги Бошнаков
05
Емил Миланов и Цветан Йончев
06
Македонецът Александър Кусинов
07
Вратарят Мартин Митев

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.