„Миньор“ Чикаго загуби незаслужено на старта на втория полусезон, с 2:1 от немския „Швабен“ 1926. „Чуковете“ изиграха страхотен мач, но направиха куп пропуски пред противниковата врата. При 0:0 Ивалин Гунчев нацели горна греда и пропусна да изведе „Миньор“ напред в резултата. Пет минути по-късно и немците нацелиха страничната греда. Последваха множество удари в очертанията на немската врата и близко до нея, но стражът спаси всичко. Футболният закон „Ако не вкараш, ще ти вкарат“ проработи за пореден път и след контраатака, немците отбелязаха за 1:0. Пет минути по-късно дебютантът Илия Реебрев изведе Мирослав Манолов, който вкара топката в мрежата, но страничният рефер видя засада и отмени попадението. Първото полувреме завърши при този резултат.

Дебютантът Илия Ребреев

С подновяването на играта, съдията пропусна да отбележи нарушение срещу Манолов, и при последвалата контраатака, отсъди спорна дузпа, реализирана за 2:0. Натискът на българите продължи и даде резултат десет минути преди края, когато Ивалин Гунчев намали на 2:1, след асистенция на Борислав Радев.

Борислав Радев

На следващата атака, голмайсторът Ивалин Гунчев се откъсваше сам срещу вратаря и беше фаулиран грубо отзад, но съдията остана безмълвен. Времето не достигна на миньорци, да вземат нещо повече в мача.

„Имахме доста положения, които изпуснахме, но това се случва във футбола. За нещастие, една отсъдена дузпа, която беше не навреме и не съвсем точна, позволи на противника да вземе по-голяма преднина. Това донякъде попречи на отбора, но има бъдеще. Трябва да се подобри извеждащия пас и завършващия удар, за да може нападателите да получават навреме топката и да имат възможност да я реализират. Също така да се опитват да отправят малко повече удари от разстояние. Момчетата се поизмориха малко в средата на втората част, което е естествено, но пък гола, който вкарахме, върна ентусиазма и им вдъхна нови сили. Можеше да се стигне до обрат, но „Швабен“ е един добър отбор с традиции и не е никак лесно да бъде победен“, коментира треньорът Цветан Йончев.

Цветан Йончев

Този уикенд няма да има кръг от първенството на Метрлогата, заради националния празник на САЩ – Labor day.

Галерия снимки:

Стефан Венев направи страхотен мач

Велиян Михалев

Николай Янев

Стефан Неделев чисти с глава

Опасна ситуация пред българската врата

Мирослав Манолов

Мирослв Николов

Георги Николов

Пламен Пенев

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.