„Миньор“ Чикаго загуби с 3:0 гостуването си на комплекса „Сръбска братска помощ“, от най-силния сръбски отбор „Юнайтед Сербс“ 1972. „Чуковете“ имаха шанс да отбележат чрез Иван Михалев, който беше изведен от Владимир Вукайлович, сам срещу сръбския страж, но вратарят се хвърли самопожертвователно в краката на българина и хвана топката. Малко по-късно, след изпълнение на ъглов удар от дясно, сръбски играч засече топката с глава и вкара неспасяемо коженото кълбо с помощта на страничната греда. Първото полувреме завърши при резултат 1:0 за домакините.

Иван Михалев

С подновяването на играта, на няколко пъти, завърналият се след контузия Ивалин Гунчев излизаше на позиция за обстрел на противниковата врата, но ударите му бяха или извън очертанията на вратата, или право в ръцете на сръбския страж. В 69-та минута, капитанът Стефан Неделев получи втори жълт картон, съответно червен и българите заиграха с 10 души. Треньорът Емил Миланов рискува и заигра с трима в защита. С офанзивната тактическа постройка жълто-черните имаха повече възможности за отбелязване на гол, но не успяха да реализират. Очаквано отслабената защитна линия се пропука и на два пъти сърбите вкараха на контраатака за крайния резултат 3:0.

Ивалин Гунчев

„Най-много съм разочарован от поведението на повечето от нашите футболисти. Играта понякога ти върви, друг път не, но не видях уважение, всеки играеше индивидуално. Успехите ще дойдат, когато сме постоянни. От началото на сезона, един мач побеждаваме, следващия го губим. В мача със сърбите нямахме необходимото желание за игра, което за мен е необяснимо. След като нямаме вече шанс за първото място, в оставащите мачове ще обиграваме отбора и ще пробваме нови играчи“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Емил Миланов успокоява Илия Ребреев

След злополучния мач стана ясно, че другият централен защитник и втори капитан Илия Ребреев, е наказан също за един мач, заради обиди срещу съдиите, след приключване на срещата. Така за следващия мач с най-силния немски тим „Швабен“ 1926, българите ще трябва да импровизират с някои от играчите за двойката централни защитници.
Тази неделя (21 октомври), от 5:00 часа следобяд, на адрес: 1310 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL, 60523, „Миньор“ приема „Швабен“.

Галерия снимки:

Стефан Неделев получва първи жълт картон

Матио Димов

Росен Богданов

Владимир Вукайлович

Асен Василев

Стефан Златев

Стефан Неделев

Мирослав Николов

Михайло Добрасинович

Илия Ребреев

Велиян Михалев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.