„Миньор“ Чикаго завърши наравно 2:2 с коравия отбор на „Република Српска“, в мач от поредния кръг на Метролигата. Двата отбора размениха по едно полувреме и закономерно разделиха по една точка. През първите минути на двубоя, „чуковете“ пропуснаха своите шансове да отбележат. В 3-та минута, Иван Драголов нацели странична греда, топката беше избита с глава от сръбски защитник, а опитният Росен Каптиев изпълни ефектна задна ножица, но ударът му мина покрай гредата.

Иван Драголов

На следващата атака, след продължително разиграване, Владимир Вукайлович изведе централно срещу вратата Мирослав Манолов, но ударът на Манолов беше неточен. Малко по-късно, мексиканецът Даниел Гомез се пребори за топката и подаде по лявото крило на сърбина Михаило Добрасинович, който навлезе навътре и стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но ударът му беше спасен. След този начален натиск на жълто-черните, играчите на „Република Српска“ взеха инициативата и до края на първата част успяха да поведат с 2:0.

Владимир Вукайлович

След почивката българите упражниха натиск и в средата на второто полувреме, сърбинът Владимир Вукайлович проби по дясното крило и беше фаулиран отзад в накзателното поле. Главният съдия посочи бялата точка, а Мирослав Манолов вкара хладнокръвно в горния десен ъгъл на вратаря.

Мирослав Манолов отбеляза от дузпа

Пет минути преди края на редовното време, Асен Василев подхвана атака от центъра и подаде на Влади Вукайлович в дясно, сърбинът центрира в наказателното поле, където вратарят изпусна топката. Десния бек Асен Василев беше най-съобразителен и успя да овладее коженото кълбо, след което намери Даниел Гомез. Мексиканецът чукна топката с едно докосване и с красив диагонален удар изравни за 2:2. Секунди по-късно, голямото напрежение отключи балканските страсти и за да предотварти по-сериозни контузии, реферът свири преждевеременно край на мача.

Голмайсторът Даниел Гомез

„Никога не се знае, тази точка може да ни помогне, а може и изгубените две точки да се окажат фатални накрая. Раздвоен съм, първото полувреме го проспахме, играхме отпуснато. Наруши ни се ритъма на играта, изнервихме се и не се получаваше нищо. Все пак съм доволен от показания характер на момчетата. Въпреки че играта не ни вървеше се върнахме в мача и заслужено завършихме наравно“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

Тази неделя (23 септември), от 1:00 ч. на обяд, на Олимпик парк в Шамбург (игрище номер 9), „Миньор“ гостува на най-добре подготвения физически отбор в първенството „Сокърс“.“Миньор“ Чикаго извъртя равен с „Република Српска“

Галерия снимки:

Капитанът Стефан Неделев

Дебютантът Матио Димов

Асен Василев асистира за втория гол

Мартин Чекъров се завърна след контузия

Илия Ребреев

Ивайло Александров

Теди Коларов

Светозар Гюров

Михайло Добрасинович

Играещият помощник-треньор Стефан Златев

Иван Михалев

Балкански страсти

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.