В поредния кръг от първенството на Метролигата, “Миньор” Чикаго измъкна важна победа с 2:3, като гост на “Република Српска”.
Домакините първи отбелязаха за 1:0, с гол “от съблекалните”. В средата на полувремето, перничанинът Георги Спасов тръгна мощно по дясното крило и беше фаулиран грубо от централния защитник на съперника.

Груб фал срещу Георги Спасов

За нарушението, сърбинът се размина само с жълт картон. Опитният Асен Василев изпълни фала с центриране в наказателното поле, където след рикушет от защитник топката попадна във фаулирания Георги Спасов. Той стреля мигновено от точката на дузпата в десния ъгъл и изравни за 1:1.

Миг преди Георги Спасов да отбележи

В 41-та минута, Асен Василев проби по крилото и центрира на отлично пласирания Николай Филчев, който от два метра вкара, дебютния си гол за „Миньор“ и покачи на 2:1. Първата част завърши с един гол преднина за българите.

Младият Ники Филчев получава поздравления от Янев и Радев

Подобно на първото полувреме, в началото на второто, жълто-черните се засуетиха и не можаха да изчистят една центрирана топка. Сръбският нападател се възползва от ситуацията и изравни за 2:2.

Борислав Радев печели въздушен двубой

В 76-та минута, Борислав Радев тръгна на дрибъл от центъра на игрището и стигна до аутлинията, където върна коженото кълбо към Георги Спасов. Голмайсторът Спасов отправи удар, но сръбският страж изби. Топката се върна отново при перничанина, който подаде на Ивалин Гунчев. Последният стреля от точката на дузпата и вкара победния гол за 3:2.

Съотборниците поздравяват капитана Ивалин Гунчев

В самия край на мача, изнервеният сръбски защитник, с един жълт картон в пасива си, удари без топка Ивалин Гунчев и получи втори жълт, съответно червен картон. Сърбите наобиколиха съдиите за саморазправа и главният рефер беше принуден да прекрати срещата.

Мигът, в който реферите се принудиха да прекратят мача

“Мачът беше важен за нас, имаше голям психологически заряд, защото имахме тежки две загуби и натрупана умора. Важното е, че отборът се вдигна и взехме трите точки. Много сме доволни от младите, показаха израстване, което им дава самочувствие. Те показаха, че занапред можем да разчитаме на тях. Много ни зарадваха с играта си”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.
Тази неделя (30 юни), от 5:00 ч. следобяд, на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, “Миньор” играе с украйнския “Кънекшън”.

Галерия снимки:

Голмайсторът Георги Спасов
Йордан Ковачев
Даниел Гомес
Капитанът Ивалин Гунчев гърдира по двама съперници
Николай Янев
Теди Коларов
Денис Зейнели
Радост след гола на Ники Филчев
Сигурен Мартин Митев
Миг от мача
Иван Драголов в атака
Секунди преди края на мача
Старжът Мартин Митев
Голмайсторът Ивалин Гунчев
Даниел Гомес
Перничанинът Георги Спасов
Капитанът поздравява голмайстора Жоро Спасов
Теди Коларов поздравява голмайсторът Ники Филчев
Денис Зейнели
Мартин Митев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.