„Миньор“ (Чикаго) завърши наравно 3:3 в драматичен мач като гост на „Викингите“ 1926. Десет минути преди края „чуковете“ губеха с 3:0, в този момент главният рефер посочи бялата точка и сякаш всички надежди в мача бяха изгубени. За късмет ударът на противниковия играч срещна страничния стълб и топката излезе в аут. Отпускането в редиците на домакините беше явно и по-опитният български отбор се втурна в атака. В герой на мача се превърна бившият играч на „Черно море“ – Танко Дяков. Снажният футболист отбеляза хеттрик и донесе важна точка за „Миньор“ в борбата на отбора за оцеляване в елита на Метролигата.

dsc_0170

Танко Дяков отбеляза хеттрик

„Изключително много съм горд и благодарен на момчетата за това, че не се отказаха и показаха характер, борейки се до края. Ако имахме още пет минути време можеше и да се поздравим с пълен обрат. В мача ни помогна липсата на опит в младите момчета на противниковия отбор. Бяха по-добре физически подготвени от нас и ни надтичаха през първата част, но се помислиха за победители и си пропуснаха шанса“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

????????????????????????????????????

Треньорът Емил Миланов дава напътствия

В следващия кръг „Миньор“ гостува на немския „Кикърс“. Мачът ще се изиграе на адрес: Kickers Field, 259 West Grand, Lake Villa 60046, от 4:30 часа следобяд на 16 октомври (неделя).

Галерия снимки:

02 03 04 06 07 08
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.