„Миньор“ Чикаго изпусна да запише първа победа срещу най-силния полски тим в Илинойс – „Игълс“ 1940. „Чуковете“ изиграха страхотен двубой в майсторската група на Метролигата, и само липсата на късмет им попречи да вземат трите точки. В средата на първото полувреме, Ивалин Гунчев буквално препарира стражът на поляците с удар от далеч. На два пъти след това, вратарят Мартин Митев показа страхотната си класа и запази българската врата суха. Първото полувреме завърши с резултат 1:0 за „Миньор“.

Миньорци поздравяват голмайсторът Ивалин Гунчев

Пет минути след началото на втората част, „жълто-черните“ показаха страхотно взаимодействие и техника по дясното крило. Последно с топката игра Пламен Пенев, който изведе голмайсторът Ивалин Гунчев. Той излезе на позиция сам срещу вратаря и отбеляза за 2:0. Пет минути по-късно, при въздушен двубой, при приземяването, капитанът Светозар Гюров падна лошо на дясното си рамото и напусна играта.

Голмайсторът Ивалин Гунев в акция

Липсата на снажния централен защитник се усети веднага, защото българите започнаха да изпитват трудности при високите топки в защита. В средата на второто полувреме съдията отсъди спорен фал на 35 метра от дясно на българската врата. Изпълнението беше ниско по земя, а топката беше отбита в мрежата за 2:1 от играч на „Игълс“, който беше в положение на засада. Въпреки протестите на българите, съдията зачете попаднието и играта продължи. Малко по-късно, след изпълнение на ъглов удар от дясно на Мартин Митев, кълбото срещна тялото на Борислав Радев и топката продължи пътя си. Съдията беше на метри от ситуацията и реши, че Радев е докоснал топката с ръка, отсъждайки спорна дузпа. Националът на САЩ по минфутбол – Горди Гурсон, изравни от бялата точка за крайното 2:2.

Треньорът Емил Миланов

„Не успяхме да победим, но и не загубихме. Получи се много хубав мач, нашите момчета спазиха всички тактически указания и задачи, които си бяхме поставили. Движихме се много компактно, вкарахме два хубави гола. Не искам да коментирам съдиите, не е моя работа да го правя, каквото са отсъдили, това е. Виждам голям потенциал в отбора, тази година се представяме много добре. „Игълс“ е многократен шампион на лигата, с много добри изпълнители, с добра база. При това положение ние, без база, без организирани тренировки им се противопоставихме, можехме и да ги победим. Радвам се, че показаме добр футбол, не сме махленски отбор. Може би малко опит и физическа подготовка не ни достигна, но мисля, че в следващите срещи ще покажем по-добри игри“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя, от 3:00 ч. следобяд, на адрес: 13847 S Bell Road, Homer Glen, 60492, „Миньор“ гостува на аутсайдерът „Тесла“.

Галерия снимки:


Голмайсторът Ивалин Гунчев

Вратарят Мартин Митев избива топката

Капитанът Светозар Гюров

Дидо Радев

Мирослав Манолов

Мирослав Николов

Теди Коларов

Велиян Михалев чисти с глава

Играещият треньор Стефан Златев

Владимир Вукайелович

В-к „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.