За първи път в своята история, „Миньор“ Чикаго се наложи с 1:0 над настоящия шампион „Хеленик“. През целия мач гърците бяха по-активния отбор, а българите играеха предимно на контраатаки и имаха повече чисти голови положения.
През първата част, „чуковете“ имаха късмет при един опасен гръцки удар, който тресна гредата. Малко след това, Владимир Вукайлович изведе сам срещу вратаря Иван Михалев, но младата надежда се засуети и не можа да нанесе удар.

Иван Михалев

В 51-та минута, Иван Драголов подаде от дясно на съименика си Иван Михалев, който се опита с гръб към противниковата врата, технично с пета да преодолее гръцкия страж, но топката попадна право в ръцете на вратаря.
Малко по-късно, опитният Росен Каптиев изведе по лявото крило Иван Михалев, който задържа топката и върна паса на Каптиев, а той с премерен удар от далеч нацели горна греда и само липсата на късмет попречи „чуковете“ да поведат в резултата.

Опитният Росен Каптиев тресна горна греда

Все пак, 20 минути преди края на мача, добрата тактика на „Миньор“ даде резултат. Черноработникът в средата на терена – Мартин Чекъров, подхвана атака по дясното крило и центрира в наказателното поле, където гръцкият страж изби със сетни усилия. Топката попадна при мексиканеца Сергио Орландо, който върна балонна топка в наказателното поле, където защитник изчисти нескопосано и отлично пласираният Владимир Вукайлович стреля неспасяемо. Ударът му скъса мрежата, с помоща на страничната греда, за 1:0.

Владимир Вукайлович

Пет минути по-късно, дебютантът Айо Макинде тъкмо влезе в игра и отне една топка, но съдията прецени, че е имало нарушение. Цветнокожият играч не беше съглсен с решението на рефера и ядосано изрита безцелно топката, която случайно удари играч на гърците в слабините. Това принуди главния съдия да вдигне директен червен картон на Айо Макинде.
Така в оставщите минути до края, „жълто-черните“ се бранеха като опълченците на Шипка и успяха да удържат първата си победа над класния съперник.

 Дебютантът Айо Макинде се ядосва на отсъденото нарушение

„Много съм радостен от показаното на терена, играхме перфектно, не допуснахме чисти голови положения. Такава ни беше тактиката, да играем по-затворено, да ги излъжем на контраатака. Всички се раздадоха за отбора. Това е може би един от най-силните ни мачове в последните години. Въпреки липсата на доста контузени играчи, момчетата показаха дух, добра тактическа дисциплина и грамотност. Този успех ни оставя в борбата за титлата, но дори и да не станем шампиони, важно е отбора да показва добри игри“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Мартин Чекъров изпреварва съперник

Тази неделя (14 октомври), от 4:15 следобяд, на комплекса „Сръбска братска помощ“, намиращ се на адрес: 19697 W Grand Ave, Lake Villa, IL 60046,“Миньор“ има тежко гостуване на най-добрия сръбски тим – „Юнайтед Србс“.

Галерия снимки:

Иван Драголов

Дебютантът в защита Тони Мендоза

Асен Василев

Михайло Добрасинович

Мартин Митев

Росен Каптев в борба на втория етаж

Айо Макинде

Матио Димов

Честна игра

Асен Василев скача за първа топка

Момент от мача

Асен Василев получава жълт картон

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.