„Миньор“ Чикаго направи обрат и победи с 3:1, като гост „Грийн Лайт“ 1956 в мач от турнира за щатската купа на Илинойс. Двата отбора изиграха скучно първо полувреме в шестнайсетина финална среща. През първата част бяха изгонени по един от играчите на двата отбора. Немецът за грубо нарушение с директен червен картон, а играещият помощник-треньор Стефан Златев за втори жълт. Първите 45-минути завършиха при резултат 0:0.

Играещият пом. треньор Стефан Златев получи червен картон

Българите губеха с 1:0, през втората част, когато Михайло Добрасинович отправи дълъг пас през центъра на терена по диагонал към Мариано Ацеведо. Той с едно докосване, с глава изведе Владимир Вукайелович по дясното крило. Сърбинът напредна, центрира топката на задна греда, където Иван Михалев се оказа най-добре пласиран и буквално влезе с топката във вратата за 1:1.

Голмайсторът Иван Михалев

В 73-та минута Николай Янев подхвана атака по дясното крило подаде на Владимир Вукайелович, който хитро с пета върна коженото кълбо на Ники Янев и го изведе на стрелкова позиция. Последният наказа немците с удар по диагонала за 2:1.

Голмайсторът Николай Янев

На следващата атака Михайло Добрасинович използва объркването в противниковия отбор и премина почти необеспокояван с дрибъл през центъра до границата на наказателното поле, където със средно висок удар отчая домакините за крайното 3:1.

Сърбинът Михайло Добрасинович

„Формата на щатската купа позволява на тимовете да взимат играчи от други отбори. „Грийн Лайт“ срещу когото играхме, със сигурност не този отбор, който играе в първенството. Бяха взели поне 5-6 футболисти и се видя, че са много силен отбор. Може би, заради това, че бяхме фаворити не ни се получи играта цял мач. Отдавам победата на хартактера на момчетата. Намериха сили да се вдигнат и да обърнем мача. В такива турнирни битки най-важна е колективната воля за победа. Като игра не съм доволен имахме други планове. Надявам се, за следващия мач да имаме по голямо спокойствие. Последните две години отпадахме в първи кръг нещасно с дузпи и имаше малко напрежение в момчетата, но мисля, че напълно заслужено победихме“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

В следващия кръг за щатската купа „Миньор“ играе с най-стария немски отбор „Швабен“ 1926. Часът и датата за мача тепърва ще се уточнява между двата отбора и Илинойската щатска асоциация по футбол.
Тази неделя (03 юни) от седем часа вечерта на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, българите играят с миналогодишния шампион „Хеленик“. Припомняме ви, че до този момент „чуковете“ все още нямат победа срещу този съперник.

Галерия снимки:

Мирослав Николов

Борислав Радев в борба за висока топка

Владимир Вукайелович

Сърбинът Стефан Савич

Хондурасецът Мариано Ацеведо

Иван Драголов

Вратарят Мартин Митев

„Чуковете“ изграждат стена

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.