„Миньор“ Чикаго отпадна от „Революшън 23“, след изпълненето на дузпи в драматичен мач за купата на щата Илинойс. В редовното време резултатът беше 2:2, а „чуковете“ бяха на два пъти догонващи. Младите играчи на „Революшън 23“ удариха горна греда, а малко по-късно поведоха в мача с 1:0. В средата на първото полувреме капитанът Благой Вълчев изравни за 1:1. Десният бек Асен Василев подхвана атака от дясно и подаде на дебютанта и бивш играч на ЦСКА – Мирослав Манолов, който с едно докосване намери Благой Вълчев в противниковото наказателно поле. На капитана не му остана друг избор, освен да вкара коженото кълбо във вратата на „Революшън 23“. Първата част завърши при този резултат 1:1.

Капитанът Благой Вълчев

С подновяването на играта отново колективна грешка в защитата на „винкелите“ допусна нов гол на американците за 2:1. След попадението „жълто-черните“ се настаниха трайно в половината на своя съперник и се скъсаха да пропускат. Бившият юношески национал Пламен Пенев изпълни прецизен пряк свободен удар, но ударът му срещна горна греда. Все пак, макар и късно в 90-минута, натискът на българите даде резултат и опитният Танко Дяков вкара страхотен гол от воле, след асистенция на Мирослав Николов.

Пламен Пенев

По регламент след последния съдийски сигнал двата отбора пристъпиха към изпълнението на дузпи. От „Миньор“ точни бяха само двамата съименници Мирослав Манолов и Мирослав Николов. Ударите от бялата точка на двамата централни защитници Танко Дяков и Георги Николов минаха по-идентичен начин над горна греда. Бившият юношески национал Пламен Пенев удари за втори път горна греда в мача. Вратарят Мартин Митев направи всичко по силите си и хвана една дузпа, но това не се оказа достатъчно за положителен изход от мача.

Танко Дяков и Мирослав Манолов на загрявката преди срещата

Припомняме ви, че „Миньор“ отпада за втора поредна година, след изпъленението на дузпи за купата на щата. Миналата година „чуковете“ завършиха 1:1 в редовното време с „Босна и Хрецеговина“.
Въпреки късния час на провеждането на двубоя, Генералният консул на Р. България в Чикаго г-н Иван Анчев, придружен от дъщеря си Ани, изгледаха целият мач на българите.

Генералният консул г-н Иван Анчев с дъщеря си Ани изгледа целия двубой

„Стана страхотен двубой и само липсата на късмет лиши „Миньор“ от това да продължи напред в турнира. Сигурен съм, че този млад отбор на „Революшън 23“ ще играе на финала. Трябва всички бързо да се съсредоточим върху предстоящия мач с немския „Кикърс“ 1958, за да продължим серията си без загуба, а и да не изпускаме от поглед първите места“, коментира създателят на „Миньор“ Чикаго 2010 – Николай Василев.

Тази неделя (25 юни) от 3:00 часа следобяд на адрес: Kickers Field, 259 West Grand, Lake Villa 60046, „Миньор“ гостува в последен мач от първия полусезон на „Кикърс“ 1958.

Галерия снимки:

Старши треньорът Емил Миланов и Генералният консул Иван Анчев преди мача

Иван Анчев пожела успех на играчите

Емил Миланов дава напътствия преди мача

Николай Янев

Георги Николов

Мирослав Николов

Дебютантът Мирослав Манолов

Вратарят Мартин Митев

Николов и Вълчев скачат за първа топка

Ивалин Гунчев

Играещият треньор Стефан Златев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.