Късметът изневери на „Миньор“ (Чикаго) за Купата на щата Илинойс. „Чуковете“ загубиха с дузпи от състава на „Босна и Херцеговина“. В редовното време резултатът беше 1:1. Още в 7-минута Мартин Митев беше спънат отзад в наказателното поле на съперника и главният съдия посочи бялата точка. Капитанът Благой Вълчев застана зад топката, но вратарят улови ъгъла и спаси.

DSC_0336

Иван Михалев

Десет минути по-късно заради неумишлена игра с ръка, на Иван Михалев, в наказателното поле, реферът върна жеста и босненците поведоха с 1:0. В средата на първото полувреме Пламен Пенев напредна по дясното крило центрира в наказателното поле, там най-добре пласиран се оказа Мартин Митев, който отбеляза с глава за 1:1. Най-чистото положение за гол, през втората част, беше пред дебютанта Ахмет Даглов, който излезе сам срещу вратаря, след самостоятелен пробив, но пропусна.

DSC_0125

Ахмед Даглов – Мето

По-регламент на Илинойската футболна щатска асоциация, нямаше допълнително време, а направо двата отбора преминаха към изпълнение на единадесет метрови наказателни удари. „Босна и Херцеговина“ пропусна първата дузпа. За „жълто-черните“ отново Мартин Митев вкара с финес в левия долен ъгъл и успокои отбора.

DSC_0292

Мартин Митев

Втората дузпа реализира Ахмед Даглов, третата отбеляза хладнокръвно Асен Василев, а четвъртата младата надежда Иван Михалев. При петата дузпа късмета изневери на Дидо Радев и вратаря на босненците спаси втора дузпа в мача. При допълнителните удари, противниците вкараха, а капитанът Благой Вълчев затвърди каръшката вечер и натресе страничната греда, с което българите отпаднаха от борбата за купата на щата.

DSC_0138

Благой Вълчев

„Получи се равностоен и оспорван двубой. Мисля, че зрителите са доволни от видяното. Когато загубиш с дузпи е болезнено, но така е във футбола, късметът беше на страната на противника. Въпреки всичко съм доволен от момчетата, раздадоха се докрай, а при дузпите си беше ролетка. Съжалявам, че за толкова кратко време не можахме да съберем, оптималния състав. Мачовете за щатската купа са бонус за нас, все пак ще се съсредоточим в първенството, където трябва да се утвърдим“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

DSC_0013

Треньорът Емил Миланов

Припомняме ви, че най-доброто класиране на „Миньор“ в турнира за купата на щата Илинойс е през 2013 година, когато отбора загуби на финала от хърватския „Адриа 1959“.
Тази неделя от 3:00 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с италианския тим „Интернационал 1996“.

Галерия снимки:

DSC_0005  DSC_0101 DSC_0109  DSC_0134 DSC_0149 DSC_0184 DSC_0209 DSC_0224 DSC_0236    DSC_0329  DSC_0347 DSC_0360 DSC_0418 DSC_0456

[embedvideo id=“yKzTnPcRxPI“ website=“youtube“]

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.