Във втори кръг от първенството на Метролигата „Миньор“ Чикаго записа категорична победа с 4:1 срещу коравия тим на „Република Српска“. В 16-та минута Иван Михалев проби от ляво и намери Мирослав Манолов, който изпревари защитник и пусна топката покрай десния ъгъл на вратаря за 1:0. Пет минути по-късно главният съдия посочи бялата точка, за игра с ръка на сръбски защитник в накзателното поле. Този път Миро Манолов нацели горна греда и пропусна да увеличи преднината на „чуковете“.

Мирослав Манолов отбеляза хеттрик

В началото на втората част Иван Михалев изпълни ъглов удар от ляво. Острата топка затрудни противников играч да изчисти добре и от грешката му се възползва опитният Миро Манолов, който с премерен удар, от границата на наказателното поле, направи 2:0 за българите.
В 73-минута Манолов изпълни пряк свободен удар, коженото кълбо се отби в стената и попадна в Асен Василев, който стреля опасно, сръбският страж изби, а опитният Анатоли Вътев направи добавка за 3:1.

Голмайсторът Анатоли Вътев

Малко преди края Манолов излезе на позиция сам срещу вратаря и оформи своя хеттрик в мача за крайното 4:1.
„Жълто-черните“ нацелиха и три греди, две странични на Иван Михалев и Теди Коларов през първата част и една горна греда на Манолов в края на второто полувреме.

Младата надежда Теди Коларов

„Срещу „Република Српска“ винаги сме играли много трудно и се радвам, че ги победихме категорично. Победата е резултатна, но дойде трудно. По време на мача се контузиха основни футболисти и трябваше да ги заместим. Завършихме мача без смени. Иначе, изиграхме един много хубав двубой, създадохме доста положения. Можеше по-рано да решим мача, но все пак хубава победа с 4:1, добре е за самочувствието на момчетата. От абсолютно всички съм доволен, страхотен мач“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов на полувремето

Тази неделя (13 май) от 8:30 часа вечерта на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с отбора на силната футболна академия „Сокърс“. В младия отбор на съперника, се подвизават петима юношески национали на САЩ.

Галерия снимки:
Мирослав Манолов отбеляза хеттрик

„Чуковете“ се надъхват преди мача

 

Благой Вълчев


Миг от срещата


Иван Михалев

Николай Янев

Борислав Радев

Вратарят Мартин Митев с добра намеса

Илия Ребреев

Асен Василев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.