„Миньор“ (Чикаго)02 - Copy

Треньорът Цветан Йончев дава напътствия

Живата легенда на българския футбол Цветан Йончев е новият старши треньор на “Миньор” (Чикаго). Големият футболист е печелил Купата на страната и шампионата, като треньор и помощник треньор в ЦСКА. През изминалата неделя на Олимпик Парк в Шамбург, „чуковете“ проведоха първото си занимание за новия сезон 2015 под формата на двустранна игра.

„Общо-взето видях някои неща, но не е достатъчно, тъй като повечето от играчите са непознати за мен. Не всички успяха да покажат това което могат, но има материал за работа, има не лоши футболисти с качества, така, че ще се опитаме да направим нещо, за да играе отбора по-добре.“, каза новият старши треньор на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев.

03

Ветеранът Тони Тодоров (с топката)

Досегашния треньор на отбора Емил Миланов, води лично преговорите с Цветан Йончев и заедно с капитана Благой Вълчев и голмайстора Ивалин Гунчев склониха специалистът да поеме отбора. Емил Миланов остава негов помощник и директор в клуба. Перничанинът ще поеме организацията около тренировките и официалните мачове.

„Първо искам да благодаря на Цецо Йончев, че откликна на поканата ни. За мен и футболистите е чест да се учим от него, той няма нужда от представяне. Ръководството на „Миньор“ и футболистите, ще се постараем всички идеи, които има Цецо за отбора, да му помогнем да ги реализира. С неговото идване, направихме много голяма крачка, всички сме много ентусиазирани от привличането му. Това ще даде подем на отбора, с който да направим огромна крачка в тази силна група и да зарадваме нашите привърженици. Йончев е една футболна енциклопедия.“, каза помощник-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

04

Голмайсторът Николай Янев

„Когато създадохме „Миньор“ (Чикаго), ако някой ми беше казал, че ще дойде време да ни води Цветан Йончев и че ще играем в най-силната полупрофесионална лига в САЩ, нямаше да му повярвам. „Миньор“ надмина всички мой очаквания.“, беше лаконичен създателят на „Миньор“ (Чикаго) – Николай Василев.

Точно в първия ден на пролетта се изсипа обилен снеговалеж, в който футболистите със сини потници победиха с 3:1 жълто-черните. Головете отбелязаха бившите юношески национали Пламен Пенев и Ивалин Гунчев. Стражът Мартин Митев се разписа от дузпа, а четвъртото попадение отбеляза младата надежда Николай Янев. Ръководството на „чуковете“, ще се опита да направи повече контролни срещи, преди старта на шампионата. В първия си мач на 19-ти април, новото попълнение на елита „Миньор“ (Чикаго) играе срещу шампионите „Швабен 1926“.

Галерия снимки:

05
Стефан Неделев
06
Павел Славов (в ляво) и Боян Петев

DSC_0867

DSC_0880

DSC_0905

DSC_0928

Радостина Павлова, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.