Голмайсторът Теди Коларов

„Миньор“ (Чикаго) постигна важна победа с 6:2 над „Вайкингс 1926“ в мач от шести кръг на майсторската група в Метролигата. „Викингите“ са преки конкуренти на българите за оставане в елита на най-силната аматьорска лига в САЩ. През първата част „чуковете“ владееха играта и логично поведоха с 3:0. Първият гол вкара Борислав Радев, след самостоятелен пробив. Пет минути по-късно последва прецизно центриране на Росен Каптиев в наказателното поле на съперника, където Ивалин Гунчев се извиси над защитата и вкара с глава за 2:0. Малко преди края на първата част отново Росен Каптиев асистира на младата надежда Теди Коларов, който отбеляза, с външен фалц технично, между краката на вратаря за 3:0.

07

Росен Каптиев

Убедителният резултат на полувремето повлия понижаващо на мотивацията на „жълто-черните“ и с подновяването на играта противникът върна едно попадение за 3:1. Българите се събудиха и голмайсторът Теди Коларов се пребори за една топка в наказателното поле на „викингите“, подаде на ветеранът Тони Тодоров, който хладнокръвно вкара за 4:1. Междувременно съперникът вкара втори гол за 4:2. В 76-минута дебютантът Иван Михалев се пласира добре и с хубав плътен удар направи безпомощен противниковия вратар за 5:2. Гостите нямаше какво да губят и се втурнаха в атака, това отвори дупки в защитата и при една контраатака Дидо Радев асистира на съименника си по фамилия Борислав Радев, който отбеляза втория си гол в мача за крайното 6:2.

01

Поздравления за легендата Тони Тодоров

„Много важна и навременна победа срещу пряк конкурент. Трябваше ни този успех за самочуствието на момчетата, все пак сме млад отбор. Доволен съм от всички за желанието и себераздаването. Имаме още много неща да подобравяме в играта си и с времето ще изглеждаме по друг начин, и ще запишем добри резултати. Отборът има много по-голям потенциал от това, което показва. Благодаря на феновете, които вярват в нас и ни подкрпят“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

08

Треньорът Емил Миланов

Тази неделя мачът на „Миньор“ с немския „Кикерс 1958“ е отложен.

Галерия снимки:

03

Голмайсторът Борислав Радев

04

Голмайсторът Ивалин Гунчев

05

Голмайсторът Иван Михалев

006

Христо Христов

09

Николай Катранджийски

10

Феновете на „Миньор“ от Перник

DSC_0322gn

Георги Николов

DSC_0357gn

Георги Николов

DSC_0627ia

Ивайло Александров

DSC_0865rk

Росен Каптиев

0000 (2)

Ивалин Гунчев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.