„Миньор“ Чикаго постигна първа победа с 4:3 над „Интернационале“ в мач на закрито от Първа дивизия на Метролигата. Жълто-черните поведоха с 2:0, след голове на Ивалин Гунчев и Теди Коларов. При намален състав, заради син картон и две минутно наказание на играч, на българите, латиносите намалиха на 2:1. На полувремето този резултат се запази.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

През втората част Борислав Радев и Стефан Венев добавиха две нови попадения за 4:1. Пет минути преди края на второто полувреме миньорци на два пъти останаха отново с човек по-малко и допуснаха два гола за крайния резултат 4:3.

Голмайсторът Борислав Радев

В първите три мача от първенството в зала „Миньор“ допусна три загуби. В първи кръг загуби нещастно с минималното 3:4 от немския „Грийн-Уайт“. Във втори кръг от най-добрата футболна академия в щата и временен лидер в класирането – „Сокърс“ с 8:2. В предишния кръг, пет минути преди края, след като водеше с 3:2 срещу италинаския „Интер“, допусна загуба с 3:5.

Теди Коларов се бори с двама играчи на „Интер“ в предишния кръг

„Реално загубихме закономерно само от „Сокърс“. В останалите мачове всичко беше на късмет, взехме един мач и допуснахме две загуби. Футболът, който се играе тук, много прилича на хокей. Както в почти всеки спорт, американците са си направили тяхна разновидност на футбола в зала. И наистина е доста бърз и атрактивен, но нашите момчета все още не могат да се адаптират, защото идават от Европа и са обучавани по-друг начин. Въпреки това в отбора дойдоха, много млади играчи тренирали в Америка и вярвам, че скоро ще успеем и на закрито да играем със същия успех, както на голям терен“, коментира създателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Тази неделя от 3:15 часа следобяд в зала „ODEUM EXPO CENTER“ намираща се на адрес: 1033 North Villa Ave, Villa Park, IL 60181, „Миньор“ играе със сръбския „Тесла“.

Галерия снимки

Помщник-треньорът Стефан Златев


Голмайсторът Теди Коларов

Вратарят Хосе Гонзалес и голмайсторът Стефан Венев

Мирослав Николов

Ивайло Александров

Илия Ребреев

Велиян Михалев

Иван Михалев
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.