Най-красивият български фитнес-модел – Милен Цветков, отпразнува Нова година в Чикаго. 21-годишният Цветков е за първи път във ветровития град, заедно с родителите си. 2018 година той и приятели посрещнаха в ресторант “Балканика”.

Милен в Новогодишната нощ в ресторант „Балканика“

Преди 11 години, семейството на Милен печели Зелена карта и се местят в Сакраменто, Калифорния, където живеят и до днес. По примера на баща си – Цветелин Цветков, който е бивш юношески национал по класическа борба, Милен започва да тренира борба и става няколко пъти шампион на щата Калифорния. Преди няколко години води подготовка с юношеския национален отбор на България по свободна борба.

Завоюваните отличия в борбата

“Спрях да се занимавам с борба, заради контузии. Ако не ме бяха сполетели, сигурно до ден днешен щях да се боря, споделя Милен. Имам съседка, на име Джесика. Тя е професионален фитнес-модел и ми сподели, че имам потенциал да се развивам в тази сфера. Заведе ме при нейния треньор Дък Касабиер и така започнах с фитнеса”.

Шампион на WBFF за тинейджъри

На 15 години Милен става шампион на фитнес-шоу за тинейджъри модели в WBFF. Две години по-късно, още непълнолетен, прави пробив в NPC. С появяването си на сцената в конкурса за “мъжка физика”, разбива конкуренцията сред 40 мъже и влиза в тройката. От тогава започват да го разпознават и търсят за снимки от онлайн издания, списания и др. Тази година, през месец юни, става Абсолютен шампион от всички категории на “Nevada State Championship”. Престижната победа го квалифицира за Националното първенство на САЩ, което предстои да се състои в Лас Вегас през 2018 г.

Абсолютен шампион на щатския шампионат на Невада

През миналата 2016 година е избран за най-секси мъж на планетата във “Fit media channel”. Тази година е най-успешната му до момента. Потребителите в Ютюб го избират за “Цар на естетиката”. В Туитър намира място в класацията за “Hunkoftheyear2017“, а в Инстаграм пък, представителите на нежния пол във Великобритания го окичват с титлата “Бонбон за женското око във Великобритания”.

С тази фотография на Луис Рафаел печели конкурса “Бонбон за женското око във Великобритания”

Роденият в София модел се е снимал за реклами в Лондон, Рим, Маями, Лос Анджелис и др. Милен има много оферти за снимки от известни фотографи от Германия, Холандия, Румъния и др. Избран е за корицата на следващия брой на списание “2BExsposed”.

Галерия снимки:

Милен, Бистра и Цветелин Цветкови в ресторант „Механата“ в Чикаго

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.